Мондео 1.8 ТД 1996 подгряващо на седалките

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
donscot
потребител
потребител
Регистриран: 14 ное 2012, 22:48
Модел на автомобила: Mondeo 1996 г. 1.8 TD
Status: Извън линия

Мондео 1.8 ТД 1996 подгряващо на седалките

Мнение от donscot » 29 яну 2013, 16:47

Здравейте всички !
Нов съм във форума и реших да се допитам до вас относно подгряващото на седалките ми. Ето каква е ситуацията:
При натиснато и при ненатиснато положение на копчето за подгряване седалките не се затоплят т.е. подгряващото ми не работи. Опитах се да потърся накъде предпазителите за това подгряващо, но под капака на двигателя схемата я разбирам трудно а вътре в купето не знам къде се намират. А и да ги намеря не знам дали проблема ще е заради предпазител.
Някакви идеи?
Колата е Мондео тд 1.8 от 1996 г.
[url=http://dobavi.info/cars/Ford/][img]http://dobavi.info/cars/Ford/m34949.gif[/img][/url]

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Мондео 1.8 ТД 1996 подгряващо на седалките

Мнение от ЯЛТА » 29 яну 2013, 21:39

В двигателния отсек бушон № 8,- 30 ампера. Но има и релета......
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 30 яну 2013, 12:13

Бушоните в купето се намират под кората под волана. Ако не ги знаеш къде са точно махни кората и долу ще видиш едно лостче като го дръпнеш и бушоните се показват. Принципно това става без да сваляш кората но вече като знаеш къде е лостчето :D Там мисля са и релетата.
Изображение

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07

Мнение от OgiDogi » 31 яну 2013, 19:15

donscot написа:Здравейте всички !
Нов съм във форума и реших да се допитам до вас относно подгряващото на седалките ми. Ето каква е ситуацията:
При натиснато и при ненатиснато положение на копчето за подгряване седалките не се затоплят т.е. подгряващото ми не работи. Опитах се да потърся накъде предпазителите за това подгряващо, но под капака на двигателя схемата я разбирам трудно а вътре в купето не знам къде се намират. А и да ги намеря не знам дали проблема ще е заради предпазител.
Някакви идеи?
Колата е Мондео тд 1.8 от 1996 г.
А светват ли копчетата?
Ако светват и остават така при пуснато радио и загасен мотор, релетата работят и имаш проблем с окабеляването. Провери си първо клемите, намират се точно под седалките.
Говоря от опит, на моето си работеше на пасажерската седалка, а на шофьорската - не. Оказа се точно хлабава връзка в лустър-клемата под седалката.
Изображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

Потребителски аватар
Didibao
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
Модел на автомобила: Focus ST170

Мнение от Didibao » 01 фев 2013, 10:18

Предпазителя ти е 20 ампера и е в таблото до акумулатора, има и реле което в дясно на жабката, ако копчетата нямат захранване при контакт си провери предпазителя за радиото вътре в купето,
Изображение

donscot
потребител
потребител
Регистриран: 14 ное 2012, 22:48
Модел на автомобила: Mondeo 1996 г. 1.8 TD

Мнение от donscot » 04 фев 2013, 21:08

Благодаря на всички за отговорите !
Сега влизам от доста време и ще провбам всичко, което сте ме посъветвали, но иначе не светят въпросните копчета при натиснато и при ненатиснато положение. Сега ми сменят ангренажа в сервиз и като си го взема ще пробвам да видя какво ще направя. Иначе въпросните клеми под седалките съм ги проверил отдавна и бяха откачени, не знам защо, обаче аз ги закачих, но както споменах по-горе не светят и не работи подгряващото, явно е заради ситуациите, които са описали колегите по-горе.
[url=http://dobavi.info/cars/Ford/][img]http://dobavi.info/cars/Ford/m34949.gif[/img][/url]

ice_hot
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2015, 16:26
Модел на автомобила: MONDEO MK3 2005 . 2000TDCI

Мнение от ice_hot » 08 мар 2015, 17:00

колеси здравейте. дано да нсте забравили за тази тема, че ми е голяма болка и търся начин няккой да ми помогне с информация. предварително благодаря. между другото сега се регистрирам и и дано да не бъркам за мястото на въпроса ми. преди 3 сни си взех мондео мк3 2000 куб. тдци 115 коня комби 2004 г. и проблема е следния. не ми работи подгрева на двете предни седалки. и копчетата не светят. гледам бушона че е здрав. обаче на шофъорската седалка тоест на облегалката в средата има дупка от стопено по тапицерията с диаметър 10 на 5 сантиметра. това е стопено от реотана на подгрева. опъвам реотана и на изгореното място и гледам че изолацията се е стопила , а реотана няма прекъсване.и какво става , бушона е здрав, реотана не се вижда да е прекъснат , а пук подгрева не бачка. чудя се дали има някакви релета и ако има каде може да се намират. и такъв реотан от каде мога да си купя. намерил съм седалка със същия текстил , ама е без подгрев, и смятам ако мога да намеря реотан да сменя само тапицериите на седалките. а пък вие ако имате информация помагайте. благодаря ви предварително

Потребителски аватар
bikercho
потребител
потребител
Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia

Мнение от bikercho » 25 мар 2015, 19:30

Здр колеги да кажа и аз за категорично най честия проблем при подгрева на седалките при мондео и това е прекъсване на кабелчетата които тръгват от под седалката и навлизат навътре в самия дунапрен на седалката трябва да се замери с мултицет дали има верига на буксата която отива пак казвам навътре в дунапрените ако няма значи има проблем и ако да кажем няма верига на подгрева на дупето или т.н долнище на седалката прекъсва и на гърба, долната част и гърба са пряко свързани дано съм бил полезен

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”