Смяна на крушка на стопа на Форд-КА
-
- потребител
- Регистриран: 08 апр 2011, 16:36
- Модел на автомобила: Renault Scenic 1,6e 1998
- Status: Извън линия
Смяна на крушка на стопа на Форд-КА
Здравейте, от Рено форума съм. На моя позната й е изгоряла крушката на стопа на Форд КА. Не знам коя година е.
Никога не съм го виждал форда на живо. Някой има ли идея как се сменя, предполагам трябва да е сравнително лесно, тъй като по време на експлоатацията на една кола често се налага смяна на крушки.
Ще съм Ви благодарен ако някой качи снимка от вътрешната страна на багажника (доста е вероятно от там да се бърка) или с две-три думи да каже как се сменя. Имам шестограми, имам еврейски звезди и всякакви отверки и ключове.
Никога не съм го виждал форда на живо. Някой има ли идея как се сменя, предполагам трябва да е сравнително лесно, тъй като по време на експлоатацията на една кола често се налага смяна на крушки.
Ще съм Ви благодарен ако някой качи снимка от вътрешната страна на багажника (доста е вероятно от там да се бърка) или с две-три думи да каже как се сменя. Имам шестограми, имам еврейски звезди и всякакви отверки и ключове.
-
- потребител
Re: Смяна на крушка на стопа на Форд-КА
За сега намерих това, ще го пробвам и ще кажа как е минало:
http://www.justanswer.com/uk-ford/31sk7 ... -bulb.html
От тука:Depending on the model one of the 2 following procedures should apply.
1) Attain access to the rear of the light cluster by pulling aside interior trim.
2) Remove light units backing, this is held in place with plastic clips that need to be squeezed together.
3) remove and replace bulb.
4) Replace backing ensuring all bulbs go back into their respective holes. And replace trim.
1) Attain access to the rear of the light cluster by pulling aside interior trim.
2) remove bolts securing light unit to the vehicle. Located inside the boot.
3) remove light unit but pulling (firmly but gently) the unit straight backwards from the rear of the car. It may be easier if you disconnect the wiring connector.
4) remove backing plate on rear of the light unit.
5)remove and replace faulty bulb
6) replace bulb unit on the car
7) replace retaining bolts on the rear of the light cluster inside the boot.
replace trim.
http://www.justanswer.com/uk-ford/31sk7 ... -bulb.html
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Ще ти опиша на моето Ка как сменям задните крушки.
Зад светлините, имам предвид откъм багажника, тапицерията се държи от всяка страна с по две пластмасови, големи, жълти подобия гайки.
Развиват се двете от съответната страна, за да се отмести свободно тапицерията и да има удобен достъп.
Пластмасовата основа, на която са закрепени крушките се сваля от останалата част на блока като се натисне една щипка.
Тя се пада по средата на капака. Пускам снимка от нета като съм оградил щипката с жълто кръгче.

Натискаш го и с леко дръпване на капака той излиза. Сменят се необходимите крушки и по обратния ред се сглобява.
Успех
Зад светлините, имам предвид откъм багажника, тапицерията се държи от всяка страна с по две пластмасови, големи, жълти подобия гайки.
Развиват се двете от съответната страна, за да се отмести свободно тапицерията и да има удобен достъп.
Пластмасовата основа, на която са закрепени крушките се сваля от останалата част на блока като се натисне една щипка.
Тя се пада по средата на капака. Пускам снимка от нета като съм оградил щипката с жълто кръгче.

Натискаш го и с леко дръпване на капака той излиза. Сменят се необходимите крушки и по обратния ред се сглобява.
Успех
-
- потребител
Много ти благодаря за отговора, задължен съм ти!
Уикенда трябва да го пробвам

Уикенда трябва да го пробвам