Засмукване на вода.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
koko6oko
потребител
потребител
Регистриран: 24 апр 2013, 16:20
Модел на автомобила: Mondeo
Status: Извън линия

Засмукване на вода.

Мнение от koko6oko » 24 апр 2013, 16:45

Здравейте ,и аз съм горд собственик на 2 форда :D , но с единия реших да мина през доста дълбока локва.Засмука вода и изгасна,направих опит да я запаля ,но не успешен, след това ме дръпнаха при майстор.След като подсуши свещи и видя дюзите ме накара да я запаля. Излиза бял пушек и той каза ,че на някой от цилиндрите е изкривена биелата...шлайфане труд за всичко да отстрани проблема ми каза 600 лв.Та въпроса ми е нормална ли е тази сума,и дали ако постои до утре и го запаля, проблема с пушека нема да се оправи :roll: Форда е мондео тди 2001година.Ще съм много благодарен ако некои колеги ми дадат съвет.Благодаря предварително *00926*

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Засмукване на вода.

Мнение от ЯЛТА » 24 апр 2013, 17:00

Почти сигурно е това. А разглобяването си е един основен ремонт, така че 600 лв. си е нормално. Засмуче ли вода мотора, пука дори блока. Плътността на водата се изменя чак след 1000 атмосфери налягане,- в мотора няма от къде да дойде такова налягане,- поради което- чупи.
Мнооого невнимателен си бил, лошо. И към ремонта трябва да се подходи много внимателно, може да има и други поразии, а не само една.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 24 апр 2013, 17:28

Нашия колега Специалиста не веднъж е казвал с мондео дизел никога през дълбоки локви. Смукатела е долу, но ти вече си го разбрал това.
Изображение

koko6oko
потребител
потребител

Мнение от koko6oko » 24 апр 2013, 17:31

Понеже имам и форд кугар, него няколко пъти съм го давил,но проблем съм нямал.Явно този път окотих котето от глупост..За втори път ми се случва, като тръгна за риба да се връщам за нещо забравено..и втори основен ремонт се очертава :D: Благодаря ви много колеги,че ми отговорихте, да сте живи и здрави другото се оправя.НО,за себе си дизел никога повече :D

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 24 апр 2013, 17:37

Просто трябва да знаеш някои специфични неща за колата си и да внимаваш повечко.
Изображение

koko6oko
потребител
потребител

Мнение от koko6oko » 24 апр 2013, 18:18

urgan написа:Просто трябва да знаеш някои специфични неща за колата си и да внимаваш повечко.
Аз не знаех,че съществува този чудесен форум колега,даже сега започнах да чета темите образувателно.Ще взема да да му изкарам тръбата за въздуха, като на ланд ровар дискавари :D Ако за напред в началото на тръбата сложа да кажем дунапрен,ще имали поне малка защита от вода :roll: Но, нема ли да се отрази на друго негативно :?:

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 24 апр 2013, 18:27

koko6oko написа:Понеже имам и форд кугар, него няколко пъти съм го давил,но проблем съм нямал....
При Бензина е друго, механизма е различен. "удавянето" най-често се дължи на намокряне на високоволтовата инсталация, свещите спират да подават искра и д-ля гасне, като изсъхне работи нормално. При Дизела, водата се засмуква и попада в цилиндрите. Тъй като водата практически е несвиваема, в д-ля се получава хидравличен удар, който нанася механични поразии, изкривява биели, пука блокове и глави, чупи бутала. Не че и при Бензиновите мотори не може да се случи същото, но на практика се случва изключително рядко.
Конкретно по твоя проблем, освен ако не сте мерили компресията, съм песимист, че ще се отървеш само с една биала, най-вероятно е да са изкривени и четирите а и коляновия вал може да е изкривен. С две думи ако се оправиш с 600лв., трябва да си много радостен. Ама май отиваш на смяна на двигателя.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 24 апр 2013, 18:49

koko6oko написа:НО,за себе си дизел никога повече :D
Какъвто и да е двигател,- засмуче ли вода,- пиши го бегал. А на повечето дизели, засмуква въздух долу- ниско, за да е по хладен, но и водата е в ниското............
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

koko6oko
потребител
потребител

Мнение от koko6oko » 24 апр 2013, 22:09

По принцип се интересувам от доста неща,но механиката ми е тъмна Индия.Пропуските винаги се наказват,също и глупостта де *suicide2* Тези дни като го отвори майстора ще кажи с колко в моя случай..остава ми да се моля само, прогнозата на колегата по горе да ми се размини...И аз все го хвалих този форд, а той накрая така лесно колабира от малко вода..

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”