Ще купувам джанти ...
- snaiperisto
- потребител 
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
- Status: Извън линия
Ще купувам джанти ...
...взел съм една за проба...та общо взето проблема е че болта от ауди е по голям и не влиза в дупките на джантата.

Та въпроса ми е : фордовите болтове по тънки ли са от тия на аудито?

Питам щото ме мързи да свалям болт от Фордо , ма ако не ми отговорите утре ще го направя.

Та въпроса ми е : фордовите болтове по тънки ли са от тия на аудито?
Питам щото ме мързи да свалям болт от Фордо , ма ако не ми отговорите утре ще го направя.
...дрън-дрън...мноо важно...
						- snaiperisto
- потребител 
- Svetlix
- потребител 
- Регистриран: 21 сеп 2006, 18:38
- Модел на автомобила: Nissan Almera SRi 1.6, 16V
- Контакти:
Ако джантата е с по-голям централен отвор от колкото в твоя по принцип се слагат нещо като шайби за да си паснатПаци написа:ХМ, до сега не бях отдавал значение на централния отвор но това ме накара да се замисля. Като си свалям следващия път гума ще видя да огледам да помисля.
 Моите джанти имат такива. Обаче ако централния отвор на джантата е по-малък ... кофти
 Моите джанти имат такива. Обаче ако централния отвор на джантата е по-малък ... кофти- Brock
- потребител 
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Фланците са друго нещо - те се слагат между джантата и барабана/диска, за да разширят ходовата част а втулките са за да се коригира централния отвор на джантата.Паци написа:Не му ли викат "фланци"?cossy написа:Ако е по-голям се слгат втулки
А според писанията тук си е логично за по големия отвор. Няма какво да умувам като сваля джантата и да гледамПредна лява даже с малко тупаници излезе оня ден

- gmivanko
- потребител 
- Регистриран: 02 юли 2006, 02:40
- Модел на автомобила: Peugeot 205 GTI16 & 405 1.9GRi Renault Espace2 2.1TD
- Контакти:
Наистина централния отвор е много важен  Напримерно ако сложиш джанти от Пежо... все едно ще си с фланци, защото на пежата джантите са много по изпъкнали (около 1-3с.м.) т..е "офсета" им е по-малък. На форда е около 40-45мм. а на пежо е 10-20мм., което означава че има поне 2см. разлика, а сигурността е много-по добра от колкото да сложиш фланци
  Напримерно ако сложиш джанти от Пежо... все едно ще си с фланци, защото на пежата джантите са много по изпъкнали (около 1-3с.м.) т..е "офсета" им е по-малък. На форда е около 40-45мм. а на пежо е 10-20мм., което означава че има поне 2см. разлика, а сигурността е много-по добра от колкото да сложиш фланци  . Само си правиш по едни втулки за централния отвор и колата спи.
 . Само си правиш по едни втулки за централния отвор и колата спи.

Напримерно ако сложиш джанти от Пежо... все едно ще си с фланци, защото на пежата джантите са много по изпъкнали (около 1-3с.м.) т..е "офсета" им е по-малък. На форда е около 40-45мм. а на пежо е 10-20мм., което означава че има поне 2см. разлика, а сигурността е много-по добра от колкото да сложиш фланци
  Напримерно ако сложиш джанти от Пежо... все едно ще си с фланци, защото на пежата джантите са много по изпъкнали (около 1-3с.м.) т..е "офсета" им е по-малък. На форда е около 40-45мм. а на пежо е 10-20мм., което означава че има поне 2см. разлика, а сигурността е много-по добра от колкото да сложиш фланци  . Само си правиш по едни втулки за централния отвор и колата спи.
 . Само си правиш по едни втулки за централния отвор и колата спи.- snaiperisto
- потребител 
Мдааа , купих джантите , ма те са фордови и дупките са за фордовите шпилки , разпробих ги , купих две зимни гуми за скромната цифра от 280 лв. и тръгнах да ги монтирам на Аудито , да ама болтовете се оказаха къси , та сега ше купувам по дълги...лошото е че тия дето ги продават по магазините са от "кашкавал"...

Е , естествено централния отвор е бая по голям , а нямам втулки...

... приключения......

Е , естествено централния отвор е бая по голям , а нямам втулки...
... приключения......
...дрън-дрън...мноо важно...