Ford Focus C Max 1.6 16v ti 115 коня
-
- потребител
- Регистриран: 18 май 2009, 21:38
- Модел на автомобила: FORD Focus C Max 1.6 16v TI
- Status: Извън линия
Ford Focus C Max 1.6 16v ti 115 коня
Добър вечер. От една седмица съм собственик на Ford C Max 1.6 16 v TI, само че ми се струва, че има проблеми със термостата, понеже до 90 градуса не стига колкото и да се кара в каквито и времеви условия да се кара. Имало ли е при вас такъв проблем? Термостата е умен термостат, поръчал съм го в сряда трябва да го взема да го сменя. Ще съм благодарен ако окажете помощ, ако сте се сблъсквали с такъв проблем.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Re: Ford Focus C Max 1.6 16v ti 115 коня
Защо реши, че е проблемен термостата?
Моят Фокус е със същия двигател и стрелката ми и на мен не стига 90 градуса, стои една идея преди 90-те!
Моят Фокус е със същия двигател и стрелката ми и на мен не стига 90 градуса, стои една идея преди 90-те!
-
- потребител
Понеже не стига въобще до 90 градуса. Седи на 70 75градуса. Днес ще проверя дали е постоянно отворен кръг.
-
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Интересно ми е, какво ще намериш! Моята от 1 година така я карам и честно казано си мисля, че това и е нормалната работна температура.
-
- потребител
Проверих, тъкмо се отлепи стрелката от и пипнах маркучите всичките бяха топли, отидох при майстор и той каза че е отворен и малкия и големия кръг. Изчакахме 5, 10 минути и загря наистина беше на една идея преди 90 градуса. Лошото което ми казаха беше, че е цяла кутия(не разбирам това запомних) и не можело само термостата да се смени и струва над 200 лв. поръчал съм го и в сряда ако ми го доставят ще споделя какво е станало.
-
- потребител
Ще очаквам с интерес, какво ще споделиш за термостата и за кръговете! Също така и как се държи колата!
-
- потребител
Вчера доставиха нов термостат. 240 лв. с намаление 175лв. Свалих моя преди това за да видим дали може да се разглоби или е цял. Оказа се цял. Сменихме го и запалихме да проверим какво се случва, след някоя минута не ги засичах отлепи стрелката на температурата, пипнах малкия кръг и маркучите бяха топли, а на големия кръг бяха студени. Което не се получаваше със стария термостат. След което загря на една идея преди средата и от там не мърда тази стрелка. Което не беше така при стария термостат. Със стария термостат когато карах стрелката на температурата беше на втората стрелка не знам колко градуса е там. Снимал съм го къде седи и какво представлява ако успея днес ще кача снимки.
Лек и спорен ден.
Лек и спорен ден.