Помогнете за Стара Загора ...
- Djosa
- потребител
- Регистриран: 29 сеп 2013, 17:31
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 dtci 2004
- Status: Извън линия
Помогнете за Стара Загора ...
Здравейте
купих си на скоро Ford Fusion 1.4 TDCi 2003-2004г. на 66 000 км и ми предстои да му сменям маслото намерих си 5w30 марка GM и мисля да си го взема мисля че става за тази кола ?
Пистовия ремък мисля да сменя от къде да си го взема също така маслен , въздушен и на купето филтри и тях от къде да си взема ...
Също така имам сервижна книжка и се чудя къде да ида да ми кажат какво е сменяно защото има отбелязвани неща вътре съответно на определените километри ..
Така бих разбрал и ангренажния кога е сменян защото нямам много пари и него да сменям ...
Ако някои има наблюдения къде е най-евтино или как да го кажа да не те прецакат да пише
мерси предварително 

Пистовия ремък мисля да сменя от къде да си го взема също така маслен , въздушен и на купето филтри и тях от къде да си взема ...
Също така имам сервижна книжка и се чудя къде да ида да ми кажат какво е сменяно защото има отбелязвани неща вътре съответно на определените километри ..
Така бих разбрал и ангренажния кога е сменян защото нямам много пари и него да сменям ...
Ако някои има наблюдения къде е най-евтино или как да го кажа да не те прецакат да пише

[URL=https://matchnow.life]Actual Women[/URL]
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: Помогнете за Стара Загора ...
Първо за маслото не е сигурно, че става. Ако има допуск на Форд на опаковката(в което силно се съмнявам)значи става. А защо не си купиш оригиналното Ford Formula 5W30 от колегата Fordoil (maslata.bg). Около 60лв. за 5л. е добра цена. За филтрите не мога да ти кажа друго, освен че за купето съм слагал въгленов на Филтрон на добра цена и останах доволен, но за другите им филтри не чувам добри неща. Ремъка по предписание на Форд се сменя на 200000км. или на 8 години. И да не си ги направил двестата хиляди, все пак 8те години са минали и така, или иначе ремъка е за смяна. Заводският ремък на нашата Фиеста със същия двигател беше Dayco.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Като за начало, изхвърли сервизната книжка и към тези 66 000 прибави още едни 200 000 и тогава планирай смените, като започнеш от агренажния ремък. Другия ремък ако не издава грозни звуци, и видимо не е нацепен може да не го сменяш.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
По важното е да му смениш ремъка, че скъса ли се става майко мила. Маслото може и да чака.
- Djosa
- потребител
мерси за съветите но колата съм сигурен че е на толкова километри а пистовия ремък е нацепен лекичко затова искам да го сменя .. Това маслко на GM e 5 литра 40 лева съм го намерил а другото пак е 40 леса 5 литра и е с марка Cora essence diesel-GPL 5w30 ... Очаква ме бебе и нямам пари за колата ако ме разбирате затова питам
за помощ ...

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Маслата които казваш са подобни но фордовите, но имат някои разлики в характеристиките при различните температури.
Не че не стават, но знаеш, че всеки производител на двигатели предписва масло с определени характеристики, за да може двигателят да изкара поне проектния си живот. Нищо не пречи да му сложиш масло по избор, но после да не стане двигателя не струва, пуши, гъгне и не върви...малко е вероятно де, но все пак имай едно на ум като слагаш различно масло (на мен ми се е случвал 1,8 zetec 115 к.с. да го карам и с минерално, но 3 хил. км и го смених с каквото трябва),
Относно филтрите съм на мнение, че най-важният ти фиртър е горивният, защото пази дюзите, а те са скъпи.
За другите филтри аз лично не потбирам особено, но избягвам тези на шампион, не че имам опит конкретно с тях, просто бягам от тази марка.
Не че не стават, но знаеш, че всеки производител на двигатели предписва масло с определени характеристики, за да може двигателят да изкара поне проектния си живот. Нищо не пречи да му сложиш масло по избор, но после да не стане двигателя не струва, пуши, гъгне и не върви...малко е вероятно де, но все пак имай едно на ум като слагаш различно масло (на мен ми се е случвал 1,8 zetec 115 к.с. да го карам и с минерално, но 3 хил. км и го смених с каквото трябва),
Относно филтрите съм на мнение, че най-важният ти фиртър е горивният, защото пази дюзите, а те са скъпи.
За другите филтри аз лично не потбирам особено, но избягвам тези на шампион, не че имам опит конкретно с тях, просто бягам от тази марка.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Двигателите на Форд не се произвеждат по някаква космическа технология с извънземни материали. И материалите и технологията е идентична с тази на GM, така че и маслата са еднакви. Всичко е търговски трик, Форд, както и всички други производители, са сключили договор с някой производител и лансират неговото масло. На Фолксвагена на капачката на маслото пише "Кастрол", обаче буса с CASTROL SLX LONGLIFE 5W30 (43лв/л) работи много по-шумно отколкото с MOBIL 5W30 (30лв/л). И двете масла бяха сложени в гаранционния сервиз на Фолксваген в Стара Загора. Кастрола беше на първа смяна (15хил.км) а Мобила на втора (30хил.км).
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Djosa
- потребител
мерси много за поясненията да и аз така си мисля че е всичко за пари но се пак си намерих MOBIL SUPER 3000 FE 5W-30 4L само за 62лв и се сменяло на 15 000км с филтъра и смяната ми излиза 75 лв вика тоя пич според вас струва ли си или да търся пак щото това GM 5w30 ми казаха че било много смотано и ще си прецакам нещо с него по двигателя а сега нямам много парички за тия работи
и гледах клипчета в нета как се сменя малото и филтъра ето линк : http://www.youtube.com/watch?v=mnWMYvQApkM това е за 2006-2009г. модел а това : http://www.youtube.com/watch?v=pItAlSeBVUU 2010-2012 година
и мисля да си го сменя сам ... само ще събера парички да си сменя и горивния филтър по нататак а сега всички останали филтри някакви препоръки
мерси предварително

- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Е добре де, каква ти е идеята с този Mobil, след като струва колкото оригинална туба 5л. Ford Formula, а е само 4л.? Мислиш, че ще е по-хубав от оригиналното ли? Смяната можеш да си я извършиш сам без проблеми, но тези клипчета не са за твоята кола. Макар, че и при теб филтъра е хартиен, монтиран в пластмасова чаша, просто е на друго място. Смяната на маслото не е сложна процедура, стига да имаш поне някакви умения за работа с инструменти.
- Djosa
- потребител
да и аз така мисля а да те питам форд формула е по хубаво от това мобил така ли ми казваш ?
- Djosa
- потребител
http://prodavalnik.com/maslo-ford-formu ... -i34261689 това как да го разбера дали е оригинално
даи ми съвет 

- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Колега виж тука в сайта в раздел Продавам, на платени обяви има колега, който продава масло Ford Formula, аз съм взимал преди от него и съм нямал грешка, зарежи го това от продавалника, не че и то може да не е истинско, но мисля, че поне тук са изпитани не само от мен.
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Тъкмо това щях да кажа относно колегата Fordoil. Той е вносител и аз и доста от колегите си купуваме от него. Маслото е истинско със сигурност и можеш да си го поръчаш тук http://maslata.bg/ на цена 58,50 плюс доставка.
- Djosa
- потребител
мерси момчета ще го намеря и ще си поръчам