Неработеща перка за охлаждане
-
- потребител
- Регистриран: 19 фев 2009, 11:54
- Модел на автомобила: ford
- Status: Извън линия
Неработеща перка за охлаждане
Здравейте,имам проблем с моя Фокус 2005г. 1.6тдци 109к.,перката за охлаждане не ми се включва.Колеги ако някой е имал подобен проблем моля Ви,да споменете за което предварително Ви благодаря.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Неработеща перка за охлаждане
Вадиш и буксата, и и подаваш директен ток,- за да провериш дали проблема е във вентилатора. Ако се развърти, значи проблема е в датчика, а ако не тръгне проблема е в мотора и, и ще трябва да се демонтира, с цел отстраняване на повредата.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
Това е френският мотор и можеш да пробваш направо с изключване на буксата от температурния датчик на двигателя. Компютърът задейства принудително охлаждането, ако веригата на датчика е прекъсната, с цел предпазване на мотора от прегряване на всяка цена. Ако вентилаторът тръгне - сменяш датчика, в противен случай търсиш по трасето изгорял предпазител, дефектирало реле или жичният резистор за ниската скорост (намира се в кутийка някъде по пластмасата, на която е монтиран вентилаторът) и чак накрая стигаш до електромотора.mladenvelik написа:Здравейте,имам проблем с моя Фокус 2005г. 1.6тдци 109к.,перката за охлаждане не ми се включва.Колеги ако някой е имал подобен проблем моля Ви,да споменете за което предварително Ви благодаря.
-
- потребител
- Регистриран: 19 фев 2009, 11:54
- Модел на автомобила: ford
Колега,благодаря за отговора но би ли ми споменал ако знаеш къде се намира този датчик,защото съм изпробвал перката на същия модел на друг фокус и работи.Карах я в сервиз и ми казаха,че е развалена перката,колкото и да ги убеждавах в обратното.Като го разгледах двигателя видях една букса да е закачена на термостата,но по двигателя не видях или не съм забелязал друга.OgiDogi написа:....
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
Тази трябва да е, измерва се температурата на охладителната течност и термостатът като регулиращ елемент е най-подходящото място.mladenvelik написа:... Като го разгледах двигателя видях една букса да е закачена на термостата,но по двигателя не видях или не съм забелязал друга.
Ако можеш да изключиш буксата на вентилатора, закачи един волтмер в нея и откачи температурния датчик. Ако се появи напрежение, значи вероятно електромоторът е сдал багажа.