Висока температура на водата Форд Галакси 2.3
-
- потребител
- Регистриран: 16 авг 2014, 21:31
- Модел на автомобила: Galaxy 2.3i, 1999, 16V
- Status: Извън линия
Висока температура на водата Форд Галакси 2.3
Здравейте, колеги,
Имам следния проблем: От известно време колата загрява страшно бързо (няколко минути). Когато загрее и опитам да отворя капачката започва да кипи и да прелива. Като цяло не забелязвам да се отразява кой знае колко на работата докато работи на бензин , но когато загрее и превключа на газ се почват мъките. Всъщност не знам от кога е проблема , защото от доста време газаджиите са вдигнали ръце от мене и си я карам на бензин. Прави ми впечатление, обаче, че имам проблеми с работата на газ само когато загрее. По пътя на логиката газовата трябва да се влияе от проблема с водата. Дайте насоки какъв може да е проблема с греенето!
Автомобила е Форд Галакси, 2.3 инжекция, 1999г.
Мерси!
Имам следния проблем: От известно време колата загрява страшно бързо (няколко минути). Когато загрее и опитам да отворя капачката започва да кипи и да прелива. Като цяло не забелязвам да се отразява кой знае колко на работата докато работи на бензин , но когато загрее и превключа на газ се почват мъките. Всъщност не знам от кога е проблема , защото от доста време газаджиите са вдигнали ръце от мене и си я карам на бензин. Прави ми впечатление, обаче, че имам проблеми с работата на газ само когато загрее. По пътя на логиката газовата трябва да се влияе от проблема с водата. Дайте насоки какъв може да е проблема с греенето!
Автомобила е Форд Галакси, 2.3 инжекция, 1999г.
Мерси!
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Re: Висока температура на водата Форд Галакси 2.3
А може ли да погледнеш когато започнат мъките на газ, да слезеш и да пипнеш изпарителя на газовото дали е леден или е врял? И с газов инжекцион ли си ?
- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Утиди при тоя дето ти е връзвал АГУ-о срига да не си ти и фо обеси на маркучите за водата.
Проблема май вероятно е от не-правилно монтирано АГУ
Галине, пиши грамотно и си преглеждай постовете преди публикуване. Уля се!
Проблема май вероятно е от не-правилно монтирано АГУ
Галине, пиши грамотно и си преглеждай постовете преди публикуване. Уля се!
Последна промяна от Ivaylo Georgiev на 21 авг 2014, 09:36, променено общо 1 път.
Причина: Език свещен на моите деди
Причина: Език свещен на моите деди
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

-
- потребител
С газов инжекцион Ланди Ренцо Омегас. Изпарителя е врял. Това нормално ли е?peigera написа:А може ли да погледнеш когато започнат мъките на газ, да слезеш и да пипнеш изпарителя на газовото дали е леден или е врял? И с газов инжекцион ли си ?
АГУ-то е монтирано в фабриката на Ланди в Италия. Съмнявам се да е не-правилно монтирано АГУ

- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Съжалявам за правописа тъч скреен с дебели пръсри и те така....
Колега нека да започнем от начало.
Имаш проблем в охлаждането когато колата ти е само на газ...Я помисли термостат дали си сменял и дали той самия работи.Възможно е да не отваря напълно и поради по-високата температура на работа на газ на двигателя колата да загрява малко повече.
Може да се е появил и още един рядко срещан проблем да ти е пробила мембраната на изпарителя и от там да става едно мешане на вода и газ.
Колега нека да започнем от начало.
Имаш проблем в охлаждането когато колата ти е само на газ...Я помисли термостат дали си сменял и дали той самия работи.Възможно е да не отваря напълно и поради по-високата температура на работа на газ на двигателя колата да загрява малко повече.
Може да се е появил и още един рядко срещан проблем да ти е пробила мембраната на изпарителя и от там да става едно мешане на вода и газ.
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

-
- потребител
Термостат сменях преди 2-3 години. До колкото знам имам 1 термостат (Т-образен - хипер скъп за термостат - 170лв.) който е монтиран на маркучите, но няма да се учудя ако има и на корпуса на двигателя. Има един тройник монтиран на двигателя , но не съм си играл да го разглабям (а може би трябва). Преди седмица го свалих термостата за да проверя дали е ОК. Имаше малко ръждица , но не беше до там клеясал , че да не отваря.
Сега като се замисля дали има някакви добавки за вода, които да прочистват системата от ръжда?
В крайна сметка ще налея една кока-кола
Сега като се замисля дали има някакви добавки за вода, които да прочистват системата от ръжда?
В крайна сметка ще налея една кока-кола

-
- потребител
Оцет
Добавки има, до колко са ефикасни нека колеги които са ползвали да споделят впечатления.
Добавки има, до колко са ефикасни нека колеги които са ползвали да споделят впечатления.
- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Налееш ли кока кола си оакал всичко по охладителната система.
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
И в обикновения антифриз има антикорозионни добавки. Действието им отслабва след време, затова се препоръчва да се сменя антифриза през известен период. Заради антикорозионните добавки пък има риск след смяна на антифриза да протекат слаби места в охладителната система - напр. радиатор, или пък водна помпа - места, които не са добре уплътнени, но са се закиснали от мръсотията и ръждата.
Не вярвам охладителната система толкова много да се е задръстила с мръсотия, но можеш да я продухаш с маркуч и вода от чешмата. Също е важно да измиеш радиаторите отвън. Ако радиаторът се е набил с прах и боклуци и не топлоотдава, няма полза че въртиш топлата вода през него - тя пак си излиза топла. И може да си вземеш един мултицет с датчик за измерване на температура (намирал съм за 6 лв. на Илиенци, а наскоро си купувах от Conrad същия за 9 лв.) и да гледаш на различни места какво става. Може и водната помпа да е износена и да няма достатъчен дебит.
Ако колата прегрява само на газ, проблемът с прегряването е по-скоро в настройките на газовата уредба. Ако ходиш към Варна, peigera е много доволен от един специалист по Landi там. За София не съм срещал някой да е доволен.
-- Аа, тя бързо загрява.
Качих се аз, направих едно кръгче - ами тя направо си ПРЕгрява! :)
Явно представата за загряване и прегряване може да е доста субективна, затова обясни по-подробно какво се случва. Карал си колата и преди - имаш впечатления как работи, колко бързо загрява. В момента проблемът само на газ ли е, или и на бензин? На празен ход, или при натоварване? Отведнъж ли се е появил проблемът, или постепенно? Стрелката за температурата спира ли изобщо на средата, или се вдига доста по-нагоре?
Не вярвам охладителната система толкова много да се е задръстила с мръсотия, но можеш да я продухаш с маркуч и вода от чешмата. Също е важно да измиеш радиаторите отвън. Ако радиаторът се е набил с прах и боклуци и не топлоотдава, няма полза че въртиш топлата вода през него - тя пак си излиза топла. И може да си вземеш един мултицет с датчик за измерване на температура (намирал съм за 6 лв. на Илиенци, а наскоро си купувах от Conrad същия за 9 лв.) и да гледаш на различни места какво става. Може и водната помпа да е износена и да няма достатъчен дебит.
Ако колата прегрява само на газ, проблемът с прегряването е по-скоро в настройките на газовата уредба. Ако ходиш към Варна, peigera е много доволен от един специалист по Landi там. За София не съм срещал някой да е доволен.
Преди време си бях оставил колата на един майстор. Когато тръгнах да си я взимам не знам по какъв повод нещо стана въпрос и майсторът каза:VladoM написа:От известно време колата загрява страшно бързо (няколко минути).
-- Аа, тя бързо загрява.
Качих се аз, направих едно кръгче - ами тя направо си ПРЕгрява! :)
Явно представата за загряване и прегряване може да е доста субективна, затова обясни по-подробно какво се случва. Карал си колата и преди - имаш впечатления как работи, колко бързо загрява. В момента проблемът само на газ ли е, или и на бензин? На празен ход, или при натоварване? Отведнъж ли се е появил проблемът, или постепенно? Стрелката за температурата спира ли изобщо на средата, или се вдига доста по-нагоре?
-
- потребител
При мен с тая газова си я цяла епопея. Преди години имаше една букса , която се беше откачила и 2 години и половина една камара майстори не успя да намери проблема, т.е. карах сия на бензин. Година след това започна да ми се дави като настъпя газта ... и пак същата камара майстори не намери какво и е. Още година на бензин. Накрая си я оправих сам. Като я разглобих видях , че маркучетата са се били закъсали след инжекторите и смуче въздух. На бензин иначе нищо не се усеща, да вдиха температура но вентилаторите я смъкват. Споменавам ги тези неща защото преди време карах един стар пасат, на който му сменях изпарителя, защото не беше каран мноого време. Може и тук да са спекли мембраните.
Днес направих един тест . При студена кола на газ е като осичка. Загрее ли обаче, има мощност само ако натискам педала на газта много леко. Ако прекаля пак се дави. Боботи. Иначе върви след като оправих маркучетата, но бавно набира, защити иска да подавам малко газ.
Днес направих един тест . При студена кола на газ е като осичка. Загрее ли обаче, има мощност само ако натискам педала на газта много леко. Ако прекаля пак се дави. Боботи. Иначе върви след като оправих маркучетата, но бавно набира, защити иска да подавам малко газ.
-
- потребител
Което значи, че беднее сместа на газ и е ОПАСНО да не стопиш някой клапан.