Форд Фиеста МК3 запалителен модул/комутатор
-
- потребител
- Регистриран: 23 сеп 2014, 09:02
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK 3 1991 1.4 Ghia petrol/5 doors
- Status: Извън линия
Форд Фиеста МК3 запалителен модул/комутатор
Здравейте!
Налага се да сменя запалителен модул на Форд Фиеста МК3 1991 1.4 Ghia /5 врати
Преди около 6 месеца смених запалителен модул/комутатор, сложиха ми втора ръка такъв, но след около месец колата отнова започна да прави същите проблеми, като преди смяната му. Сега искам да взема чисто нов, но не зная какъв тип запалителен модул да търся.
Прилагам и две снимки, на едната се вижда самият модул, а на другата данните то табелката.
Доколкото разбирам трябва да се търси спрямо типа двигател - FUG, FUJ, F6E
Не можах да разбера какъв тип двигател е моят, на табелката срещу "мотор" пише: FU* VS6AXXWPFAMC80452*, дългият номер е VIN, a при FU*, където трябва да е едно от тези три FUG, FUJ, F6E, има само FU* и звездичката.
Наистина не знам какъв модул да търся?

Налага се да сменя запалителен модул на Форд Фиеста МК3 1991 1.4 Ghia /5 врати
Преди около 6 месеца смених запалителен модул/комутатор, сложиха ми втора ръка такъв, но след около месец колата отнова започна да прави същите проблеми, като преди смяната му. Сега искам да взема чисто нов, но не зная какъв тип запалителен модул да търся.
Прилагам и две снимки, на едната се вижда самият модул, а на другата данните то табелката.
Доколкото разбирам трябва да се търси спрямо типа двигател - FUG, FUJ, F6E
Не можах да разбера какъв тип двигател е моят, на табелката срещу "мотор" пише: FU* VS6AXXWPFAMC80452*, дългият номер е VIN, a при FU*, където трябва да е едно от тези три FUG, FUJ, F6E, има само FU* и звездичката.
Наистина не знам какъв модул да търся?

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Форд Фиеста МК3 запалителен модул/комутатор
Пише го на куплунга на комутатора.tinktonk написа:Здравейте!
..... Сега искам да взема чисто нов, но не зная какъв тип запалителен модул да търся.
......
Във FU* F значи 1.4 а U висока степен на сгъстяване, двигател тип CVH.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Благодаря Ви за отговора. Проблемът е, че не мога в момента да снимам, тъй като я оставих в гараж и съм далече от нея. Във всички случаи трябва да го има кода на куплунга? Защото по самата част, която не знам каква е, но се различава от предишната няма нищо, като кодове.
- HACKO
- Модератор
Иди в магазина откъдето пазаруваш, кажи модел, двигател, година и ще ти го изкарат от каталога си (ако изобщо предлагат толкова стар комутатор). По принцип комутаторите на Фиестите са два вида с вграден MAP, монтира се при карбураторите (от снимките виждам че твоя е такъв) и без MAP, монтира се при инжекционите.

- HACKO
- Модератор
Вероятноста работещия комутатор втора употреба да изгори за няколко месеца е минимална. Възможно е да има някакъв външен проблем, който да товари комутатора, при това положение и новия ще изгори. Не вярвам че и И-бей ще има нов, много е стар.

- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Добре колега, дай малко повече инфо от начало, защото аз няколко години търсих такъв и намерих но втора ръка, нов едва ли ще намериш. Честно да ти кажа много трудно изгаря или се поврежда, да не би масата на комутатора да ти прави проблеми.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
То е малко дълга и широка, но накратко: Преди шест месеца се наложи да го сменя, поради спонтанно изгасване на двигателя, а също и не палеше или много трудно запалваше, ако заработи що годе нормално и започва колебание на оборотите, като при по 1500 об. започва да прекъсва и гасне. След, като я прегледахме в един сервиз на BOSCH предложиха да сменим комутатора, всичко друго беше наред, даже прегледаха карбуратор, сменихме и дросел един, сменихме маркуч за излишното гориво, даже и датчик за коляновия вал, свещите, всичко което се видя, като възможен проблем. И казаха комутатор. Сложихме някакъв втора ръка, а тогава ми предложиха и нов, но бързах и нямах пари и сложихме вотра ръка. Колата тръгна вървя около месец нормално и започна същите проблеми, сега вече много трудно пали ако запали изобщо, а като тръгне да работи върти около минута и гасне.essex написа:Добре колега, дай малко повече инфо от начало, защото аз няколко години търсих такъв и намерих но втора ръка, нов едва ли ще намериш. Честно да ти кажа много трудно изгаря или се поврежда, да не би масата на комутатора да ти прави проблеми.
Тогава казаха по добре нов, за стария не давали гаранция и т.н.. Сега си мисля, че трябва нов, а и този никак не изглежда читаво.
Сещам се, че якой ме посъветва да гледам за масата на комутатора и преди, но не зная къде да я търся..
Зная, че не е кой знае каква кола, но на мен ми вършеше прекрасна работа.
- HACKO
- Модератор
А стария комутатор запази ли си?

-
- потребител
За ядец не го запазих..HACKO написа:А стария комутатор запази ли си?
- HACKO
- Модератор
Съветвам те първо да отхвърлиш проблем във инсталацията.

- essex
- потребител
При мен един ден просто не запали и незнам как но просто реших да погледна буксата към бобината, оказа се че пиновете не контактуват, разместих ги за да се допират и готово. След това започна да гасне както си карах, чак като купих другия комутатора видях че масата е хлабава и я оправих. Продадох колата както и резервния комутатор след това. Ето ти един http://www.megaparts.bg/kompjut-r-za-fo ... 0-k-s.html
Все пак трябва да се провери буксата, дали идва до комутатора 12 волта, след това към бобината дали отиват, точно където е буксата с 3-те кабела на бобината. Прости неща са и по добре сам запретни ръкави, щото може да си те лъжат...
Все пак трябва да се провери буксата, дали идва до комутатора 12 волта, след това към бобината дали отиват, точно където е буксата с 3-те кабела на бобината. Прости неща са и по добре сам запретни ръкави, щото може да си те лъжат...
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Вземи си от Мегапартс. Провери пак инсталацията. Евентуално виж като го монтираш да ляга плътно и добре на основата, да е стегнат с винтчетата и намажи отдолу термо-паста, за по-добро охлаждане.
- essex
- потребител
А да аз си бях намерил едно радиаторче и го монтирах. Стана много добре, комутатора дори и в задръстванията не пареше, а преди яйце можех да си изпържа на него, може би защото гредата на която беше, е крива и няма контактна паста.
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Това второто снимка на модула отвътре ли е? - я направи още, ако не си го изхвърлил.
-
- потребител
Благодаря на всички за отговорите. Това, което смятам да направя е да взема втора употреба комутатор /14 лв./ - от мегапартс или другаде на старо да го сложа за да видя дали ще има промяна и чак тогава да взема нов. Този сега е неузнаваем, няма никакви кодове на кутийката отвън.dreadx написа:Това второто снимка на модула отвътре ли е? - я направи още, ако не си го изхвърлил.
Имам още една стара снимка, доста лоша.