Уплътнения на бензинова рейка Zetec
- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
- Status: Извън линия
Уплътнения на бензинова рейка Zetec
Здравейте колеги. Става въпрос за уплътненията на бензиновата рейка към колектора, номер 13 на снимката на линка http://www.catcar.info/ford/#bWFya2V0PT ... xmMj09Mjg4
Дърпа ми въздух от тях и съответно грешка за бедна смес и лош празен ход. В МП са към 10-11 лева на парче и ми се виждат доста за едни уплътнения. Някой вземал ли е от някъде по-евтини като неоригинална част. Знам ,че са на марката Elring ,но имам само OEM номер на Форд.
Дърпа ми въздух от тях и съответно грешка за бедна смес и лош празен ход. В МП са към 10-11 лева на парче и ми се виждат доста за едни уплътнения. Някой вземал ли е от някъде по-евтини като неоригинална част. Знам ,че са на марката Elring ,но имам само OEM номер на Форд.
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Re: Уплътнения на бензинова рейка Zetec
Преди време и аз имах проблем с тях смучеше въздух от единия, не намерих тогава и ги затапих със силикон, вече над 2 години нямам проблеми.

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Същата работа и при мен-смучеше въздух от две от тия уплътнения.Намазах с червен силикон и заспа.Това беше миналата година...за сега държи.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
Ами един път вече ги мазах ,може да е било малко. По принцип искам да ги сменя ама да бяха до 5лв. бройката, а те са точно 12.86 в МП.
Едит:
Днес след голямо търсене и звънене, нямат откриване тези уплътнители. Взех по два О-пръстена 14х2 и 14х3,по тънкия сложих от горната страна на уплътнителят а по-дебелия от страната на колектора под уплътнителят. Влезе доста стегнато и болтовете я прибраха ,но не ми остана време да пуша цигари и да духам в колектора
. Поне празния ход си дойде засега, но утре ще пробвам да видя ще изпускат ли пак.
Едит:
Днес след голямо търсене и звънене, нямат откриване тези уплътнители. Взех по два О-пръстена 14х2 и 14х3,по тънкия сложих от горната страна на уплътнителят а по-дебелия от страната на колектора под уплътнителят. Влезе доста стегнато и болтовете я прибраха ,но не ми остана време да пуша цигари и да духам в колектора