климатика се включва сам постоянно Мондео МК2
- BladeMan
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2011, 22:06
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 1.8TD Ghia
- Status: Извън линия
климатика се включва сам постоянно Мондео МК2
Климатика се включва и изключва постоянно сам дори когато е изключен във всяко положение на духане и температура, наложи се да махна релето му!
Някакви идеи къде може да е проблема, дали не е от самото реле?
Някакви идеи къде може да е проблема, дали не е от самото реле?

- bikercho
- потребител
- Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia - Status: Извън линия
Re: климатика се включва сам постоянно Мондео МК2
огледай кабелите на които влизат в компресора да не се е напукала изолацията и да замасява някъде и да се включва и съответно огледай и кабелите при дехидратора и при клапана под казанчето за антифриза ако не е от кабелите търси мото фое и я качи на комп
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Дааа...така става то...Управление на климата, датчик колянов вал, ламбда, датчик за температура и не знам още какво беше, са в един сноп. Всичиките (целия сноп) е на една обща маса. На това време...ако няма гараж, от сега ти казвам кога ще го разплете и оправи.Март месец. Дано е проблема вътре в управлението на климата, а не по кабелите, че там е ад...Няма никакъв, ама никакъв шанс да намериш проблема преди да разплетеш всичко. А разплетеш ли го, оставаш в ръцете с един сноп голи кабели и едно пликче прегоряла изолация. Т.е. следва смяна на всичко.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- BladeMan
- потребител
Имах проблем с кабелите но мисля ,че ги оправих още октомври. Тогава се усъмних в релето (синьо до акумулатора) .На изгасена кола пробвах с друго и мисля ,че беше без проблем.За съжаление обаче такова резервно реле нямам и няма как да пробвам на път защото другите две подобни трябват за правилното функциониране на колата.

- BladeMan
- потребител
Вече се пуска дори и без реле!?!?!?!
Забравих да кажа ,че датчика който е на тръбите за водата към парното го няма (счупи се и съм го откачил) не знам дали е проблема в това!?!??!
мод: Използвай бутона "промени".
Забравих да кажа ,че датчика който е на тръбите за водата към парното го няма (счупи се и съм го откачил) не знам дали е проблема в това!?!??!
мод: Използвай бутона "промени".
- BladeMan
- потребител
Оказа се ,че постоянното включване на климатика е поради късо при стоповете. След като оправих проблема със стоповете се оправи климатика и изчезнаха всички грешки при диагностиката.