VSS Датчик счупен докато се сваля
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
- Status: Извън линия
VSS Датчик счупен докато се сваля
Колеги докато се опитваха в сервиза да сменят VSS дачика за скоростта се счупи и остана половината му част на скоростната му кутия. Имал ли е някой такъв проблем и как го е разрешил и в кой сервиз колата ми е Фокус бензин 2000 година 1,6. Колата си върви без проблем въпреки че стрелката на скоростомера не отчита както и километрите които са замръзнали на място. Ако на някой успешно са му направили тази интервенция с счупен датчик в някой Софийски сервиз може да драсне адреса.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: VSS Датчик счупен докато се сваля
Ами че това е проблем на сервиза, в който са ти счупили датчика а не твой, като не знаят да не се захващат. Искай да ти оправят колата.
https://www.youtube.com/watch?v=yOVAj8ED0kk
https://www.youtube.com/watch?v=yOVAj8ED0kk
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Знам че е техен проблем даже иглата която влиза в датчика беше заяла три дни я пръскахме wd-40 за да излезе. Така беше клеясала че и с клещи чираци не излизаше накрая като излезе си мислех че проблема е решен докато долната датчика част не остана вътре. Този клип съм го гледал при тях всичко излиза лесно изглежда при мен изглежда доста клеясало всичко въпреки че напръскаха обилно с WD-то
- Dimitar Mihov
- потребител
- Регистриран: 23 апр 2013, 14:24
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost - Местоположение: Пловдив
На стария ми Фокус имах подобен проблем ... В Мото Пфое счупиха датчика и ме оставиха да се оправям. При мене в случая излезе на парчета с малко повече зор. Най-накрая последното парче разпробихме с бургия, защото не искаше да излиза. Датчика го извадихме отгоре, като махнахме кутията на въздушния филтър и маркучите, а не както предписват, чрез сваляне на цялата кутия. В крайна сметка, дори някое дребно парченце пластмаса да падне в скоростната кутия, не е толкова фатално - или остава на дъното, но дори и да мине между зъбите не би трябвало да е проблем, то е пластмаса би трябвало да го "сдъвче". Аз карах колата още 25 000 км след това, не съм усетил повече проблеми.
-
- потребител
Мерси колега ще опитам както казваш малко да се постопли времето и ще го направя мислех си и за варианта да навия рапидка в датчика и да го изтегля защото видях че залят с някаква твърда смола.Dimitar Mihov написа:На стария ми Фокус имах подобен проблем ... В Мото Пфое счупиха датчика и ме оставиха да се оправям. При мене в случая излезе на парчета с малко повече зор. Най-накрая последното парче разпробихме с бургия, защото не искаше да излиза. Датчика го извадихме отгоре, като махнахме кутията на въздушния филтър и маркучите, а не както предписват, чрез сваляне на цялата кутия. В крайна сметка, дори някое дребно парченце пластмаса да падне в скоростната кутия, не е толкова фатално - или остава на дъното, но дори и да мине между зъбите не би трябвало да е проблем, то е пластмаса би трябвало да го "сдъвче". Аз карах колата още 25 000 км след това, не съм усетил повече проблеми.
-
- потребител
Има развитие по въпроса използвах днес слънчевият ден да извадя прословутият датчик след 15 минути борба го извадих с един дълъг накрайник и рапидка за гипсокартон и винтоверт Навих рапидката в датчика и с клещи го измъкнах и вече имам километраж слагам снимки няма нужда да се сваля каквото и да било!