Ford Focus 2.0 - странен проблем 'прегряване'

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
kirilslavov93
потребител
потребител
Регистриран: 01 мар 2015, 18:40
Status: Извън линия

Ford Focus 2.0 - странен проблем 'прегряване'

Мнение от kirilslavov93 » 22 мар 2015, 22:50

Здравейте,пускам нова тема само че за двигател зетек 2.0 (лично моя е преди фейса 99 година),тъй като проблема ми е подобен като този на 1.6,сметнах че и заглавията трябва да са подобни.Миналото лято имах следния проблем в големите жеги или когато се товареше двигателя повече стрелката на температурата отиваше към червената зона и ако не отпуснеше газта,отиваше баш в червената,като нито гасне,нито светва чек,общо взето нищо не ставаше освен ,че стрелката отиваше в червената зона.Това главно ставаше при скорост към 120-130 (скоростта зависи от времето на вън) и стрелката вече беше тръгнала към червената зона,а ако е по байр на горе 130 и съм в червената зона.Не бях взел проблема под сериозно внимание,докато един ден в мола,след по голямо лутане, не ми хвърли антифриз,не се бяха включили перките.Смених след това антифриза,купих си нов датчик за температурата който е в главата на двигателя и перките си работят,обаче пътувам доста често до Варна и тия дни ми направи впечатление че като тръгна да ускорявам и пак взема да вдига температура.Едният път с ОБД букса измерихме че двигателя вдигна 130 градуса и беше почти влязал в червената зона,стори ни се доста висока температура.В града нямам никакви проблеми.

Потребителски аватар
lld
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2013, 20:32
Модел на автомобила: Ford Focus 1,6 16v 100 hp 99г. Ghia
с газов инжекцион Tartarini
Контакти:

Re: Ford Focus 2.0 - странен проблем 'прегряване'

Мнение от lld » 23 мар 2015, 08:31

Термостата работи ли коректно, може вече да се е прецакал и да не отваря напълно(да е запекъл)?
www.mebelist.com - Мебелният форум на България

kirilslavov93
потребител
потребител
Регистриран: 01 мар 2015, 18:40

Мнение от kirilslavov93 » 23 мар 2015, 11:25

Ами не съм го гледал,но ако не работеше коректно би трябвало и в града да ми се появява този проблем,а в града нямам никакви проблеми.

Потребителски аватар
slavei2003
потребител
потребител
Регистриран: 27 юли 2012, 12:06
Модел на автомобила: FORD GALAXY 2.3 16V 146кс. 1999г. LPG FOBOS 2 OPEL VECTRA X16SZ LPG 1995г.

Мнение от slavei2003 » 23 мар 2015, 17:53

Точно такъв проблем имах с бензинова ксара 1,6. Оказа се водна помпа .В София градско ок.,на магистралата до 100 ок.,но след 110-120 отиваше в червената зона и като отпусна газта сваляше температурата.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”