Фиеста - пукане, предница... хидравлично масло, кисели краставички, моркови ...
- LORDA83
- потребител
- Регистриран: 24 окт 2013, 22:41
- Модел на автомобила: Ford - Focus III Wagon, facelift, 1.0 EcoBoost ( 125 кс ), S&S, 2015 г.
Ford - Fiesta IV, Ghia (Mk4-Mk5) - 1.25 i 16V (75 Hp), 1999 г.
Renault - Megane Grandtour II - 1.9 dCi (120 Hp), 6 скорости, 2004 г. - Местоположение: Пловдив
- Контакти:
- Status: Извън линия
Фиеста - пукане, предница... хидравлично масло, кисели краставички, моркови ...
Тея дни ми се появи следния проблем...
Става дума за Фиеста МК4, 1.25, 16V, 98 година.
Като навивам волана на дясно, до край и пука нещо от дясната страна... и когато го навивам на място, и в завоите, в движение, все пука. При навиване на ляво го няма този проблем.
Някакви предположения от какво е?!
Ходовата част неколкократно е преглеждана и буквално всичко по нея е ново и сменено не отдавна.
Преди няколко дни я гледах за пореден път и единственото, което се забеляза е един леко тръгнал тампон на преден амортисьор, който така, или иначе ще сменям, но нещо не ми се вярва това пукане, при навиване на волана да идва от тампон на амортисьора. Вие как мислите?
Моля за коментари и мнения. Мерси!
Става дума за Фиеста МК4, 1.25, 16V, 98 година.
Като навивам волана на дясно, до край и пука нещо от дясната страна... и когато го навивам на място, и в завоите, в движение, все пука. При навиване на ляво го няма този проблем.
Някакви предположения от какво е?!
Ходовата част неколкократно е преглеждана и буквално всичко по нея е ново и сменено не отдавна.
Преди няколко дни я гледах за пореден път и единственото, което се забеляза е един леко тръгнал тампон на преден амортисьор, който така, или иначе ще сменям, но нещо не ми се вярва това пукане, при навиване на волана да идва от тампон на амортисьора. Вие как мислите?
Моля за коментари и мнения. Мерси!
" Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса!!! "
- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
Re: Фиеста - пукане, предница...
При тампона има и лагерче , може да е заминоло. Друга причина е шарнир, спича в леглото и се получава подобен шум.
- LORDA83
- потребител
- Модел на автомобила: Ford - Focus III Wagon, facelift, 1.0 EcoBoost ( 125 кс ), S&S, 2015 г.
Renault - Megane Grandtour II - 1.9 dCi (120 Hp), 6 скорости, 2004 г. - Местоположение: Пловдив
- Контакти:
Други предположения?
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Ако не си много сигурен, че е точно в дясно, може да е карето на кормилния прът.
Другия вариант е да смениш майстора, или пак да напъвате тампоните на носачите. Да не е нещо незатегнато?
Другия вариант е да смениш майстора, или пак да напъвате тампоните на носачите. Да не е нещо незатегнато?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Обикновено е от лагера на макферсона.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Идея си нямам! Днес ходих при няколко различни майстори, но на всякъде е пълно с коли и са заети.madboy написа:Ако не си много сигурен, че е точно в дясно, може да е карето на кормилния прът.
Всичките дават различни възможности и предложения на първо четене, по това, което им обяснявам като симптоми, и нищо по-конкретно до като не се вкара на канал колата и прегледа внимателно. То не бяха тампони, лагери, шарнири, рейки, мостове и какво ли още не... един с един няма да си съответстват

Както и да е... запазил съм си утре час при мой майстор и ще се погледне внимателно. Просто ми се искаше да го отстраня още днес.
А иначе до сега... съм ходил при 3ма ( все мои майстори, които зная, че пипат внимателно и гледат, като за мен ), но и на 3те места винаги са казвали, че колата е буквално без забележка и, че такава читава и поддържана Фиеста не са виждали. Преди седмица, като сменях накладките пак ги карах да гледат всичко внимателно и за сефте ми казаха, че са забелязали тампона на амортисьора, който споменах. Така, че той ще се смени, но... в случая по-важното ми е да се открие проблема за който пиша тук.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
E не може ли да е точно от тоя тампон на амортисьора?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
От тампона едва лиmadboy написа:E не може ли да е точно от тоя тампон на амортисьора?

Не зная, надявам се да е!

- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
Значи първо се оправя това, което е видно, че е счупено. После търсиш други причини, ако няма ефект.

- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Това е ясно. То така, или иначе си е планувано. Ама ха да видим от него ли ще е, че нещо ме съмнява.madboy написа:Значи първо се оправя това, което е видно, че е счупено. После търсиш други причини, ако няма ефект.
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
В момента е в бокса Фиестичката.
Сменят се 2та тампона + 2та лагера на предните амортисьори, тъй, като са леко тръгнали и се предполага, че е възможно да е от тях това припукване.
Избрах си консумативи от малко по-височък клас, като цената им+ смяната ще е 120 лв. ( малко по-дебеличко идва от това, което очаквах, но просто частите, които си избрах не са от най-евтините )
Ще видим, като сменя тези неща какво ще е положението и дали ще продължат симптомите, за да сменяме още нещо.
Сменят се 2та тампона + 2та лагера на предните амортисьори, тъй, като са леко тръгнали и се предполага, че е възможно да е от тях това припукване.
Избрах си консумативи от малко по-височък клас, като цената им+ смяната ще е 120 лв. ( малко по-дебеличко идва от това, което очаквах, но просто частите, които си избрах не са от най-евтините )
Ще видим, като сменя тези неща какво ще е положението и дали ще продължат симптомите, за да сменяме още нещо.
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Тъкмо ми се обадихаа...
Такааа... лагерите и тампоните е ясно, че са тръгнали, омекнали и скапани... нооо се оказа, че и резбата на единия преден амортисьор е прецакана...
Ся втаса работата!
Или един стар за 50на лв, да закърпим момента, или 2 нови, за по 115 лв бройката... Ако взема нови... сметката с останалите неща ще иде на 400 лв 
Такааа... лагерите и тампоните е ясно, че са тръгнали, омекнали и скапани... нооо се оказа, че и резбата на единия преден амортисьор е прецакана...
Ся втаса работата!

- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Дебела, дебела стана работатааа...
Нова биалетка от дясно - 22 лв
Нов ( стар, втора ръка ) амортисьор от дясно ( който м/у другото излезе на първо четене по-читав и от този, на колата, от другата страна ) - 30 лв
Нови тампони + лагери на амортисьорите и от двете страни - 68 лв
Труд - 50 лв
Крайната равносметка - 170 лв за днес.
П.С: освен изброеното забелязахме и скъсан маншон на накрайника, на кормилната рейка, от който изтече и вода, леко омазнена, най-вероятно от греста вътре. Та в крайна сметка... след празниците ще сменям и накрайника + маншона и ще минавам стенд, та ще идат там още... не ми се смята колко. В общи линии е това от мен за днес.
Нова биалетка от дясно - 22 лв
Нов ( стар, втора ръка ) амортисьор от дясно ( който м/у другото излезе на първо четене по-читав и от този, на колата, от другата страна ) - 30 лв
Нови тампони + лагери на амортисьорите и от двете страни - 68 лв
Труд - 50 лв
Крайната равносметка - 170 лв за днес.
П.С: освен изброеното забелязахме и скъсан маншон на накрайника, на кормилната рейка, от който изтече и вода, леко омазнена, най-вероятно от греста вътре. Та в крайна сметка... след празниците ще сменям и накрайника + маншона и ще минавам стенд, та ще идат там още... не ми се смята колко. В общи линии е това от мен за днес.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
А пукането изчезна ли?
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Любо написа:А пукането изчезна ли?
Идея по-малко е, но пак го има, когато колата е на място и въртя волана в гаража... Макар, че преди, когато е загрята колата се чуваше още повече отколкото на студено, а сега горе-долу... загрята се чува и пука толкова, колкото преди беше на студено да речем.
Шпилката на амортисьора... дето се е търкала в купето, през износения тампон... направо беше станала гладка. Резбата и я нямаше.
Нз ко ще го правя това пукане. Сменям след празниците скъсания маншон, да не влиза вода там и накрайника на кормилната рейка и се моля всичко да изчезне напълно, и да не се стига до самата рейка, че не знам колко и е рециклажа, ама нова е над 500 лв...
- kilikanzer
- Потребител
- Регистриран: 20 ное 2007, 19:59
- Модел на автомобила: Focus tddi/комби/P1888PM
Wartburg 312 - Местоположение: Разград
- Контакти:
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Re:
Абе аз пружините си ги оставих старите, но те видимо нямат забележка, камо ли да са строшени.kilikanzer написа:На ескорта имах подобно пукане-излезе счупена пружина доло където ляга в тавичката си.
Sent from my Lenovo A328 using Tapatalk
Пукането действително след нещата които направихме до тук се сведе до минимум. Сега като е достатъчно загряла колата... се чува минимално и само, като съм в гаража на тихо, и въртя волана на място. Така, че... до тук сме се справили така, или иначе и сме сменили неща, които така, или иначе са си били за смяна.
Сега, след празниците ще се борим с теча, защото той ми е основното притеснение в момента. За сега го наблюдавам дали ще спре и се надявам това, което изтичаше да са били остатъчни мизерии, събрали се в маншона най-вече от вода, с времето. Вчера почти нямаше следи от оливане на нови течности... Зачистих за пореден път мястото около маншона, от където изтича и продължавам да го наблюдавам през почивните дни, да видя дали ще спре изцяло. искрено се надявам това да се случи и да се размина като за последно, само с един маншон и стенд на предния мост. Хич не ми се ще ( на кой ли му се иска... ) да се стига до рейката.
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Колефи, м/у другото... от чисто любопитство... я споделете на какъв период от време е хубаво да се сменя хидравличното масло на дадена кола? Съответно какво точно масло се препоръчва за фордчетата ни и конкретно за Фиеста? Също така освен от теч в рейката възможно ли е нивото му с времето да намаля в казанчето и съответно от какво? Изобщо... пояснете ми малко за нещата касаещи като цяло хидравличното масло на тези коли, щото хич не ми е ясно. Масло на двигателя, антифриз и прочие сменяме всяка година в общи линии... а това масло каточели не съм засичал да го коментираме никога.
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Re: Фиеста - пукане, предница... хидравлично масло, кисели краставички, моркови ...
Такааа... след доста препоръки от страна на колеги... за майстор на рейки се насочих към Радо рейката, в района на Аленмак.
Майстора работи със записване за доста дни напред. На мен лично ми записа дата чак за по-следващия Понеделник. До тогава имал записани коли плътно, за всеки ден.
Цената, която ми даде е 190 лв, като включва демонтаж/монтаж на рейката, отстраняване на проблемния теч, смяна на маншоните, на накрайниците и наливане на ново масло. Цената определено е добра според мен. И така... очаквайте отзиви след, като я свали и оправи.
Майстора работи със записване за доста дни напред. На мен лично ми записа дата чак за по-следващия Понеделник. До тогава имал записани коли плътно, за всеки ден.
Цената, която ми даде е 190 лв, като включва демонтаж/монтаж на рейката, отстраняване на проблемния теч, смяна на маншоните, на накрайниците и наливане на ново масло. Цената определено е добра според мен. И така... очаквайте отзиви след, като я свали и оправи.
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Re: Фиеста - пукане, предница... хидравлично масло, кисели краставички, моркови ...
Госпожа Фантастика вече е с оправена рейка, нови маншони на накрайниците на рейката и ново масалце ( червено )
Ще я наблюдавам за течове и как се държи. Дадоха 6 месеца гаранция от работилничката в която я правих.
На пръв поглед не ми хареса само, че на единия маншон вместо скоби са сложили свински опашки, та не ми вдъхват много доверие. Коментара им бе, че бил гумен, и можело и така. Нямало проблеми. Ще я видя таз работа и ще преценя тея дни дали да не си сложа 2 скоби. Ще наблюдавам за течове и ще ви кажа дам отзиви допълнително.
След като си я взех... минах и едно стендче иии... в крайна сметка джоба ми олекна с 210 лв. ( 190 за рейката и 20 за стенда )
П.С: лекото припукване при въртене на волана, от което се оплаквах съвсем изчезна. В момента го няма.
Ще я наблюдавам за течове и как се държи. Дадоха 6 месеца гаранция от работилничката в която я правих.
На пръв поглед не ми хареса само, че на единия маншон вместо скоби са сложили свински опашки, та не ми вдъхват много доверие. Коментара им бе, че бил гумен, и можело и така. Нямало проблеми. Ще я видя таз работа и ще преценя тея дни дали да не си сложа 2 скоби. Ще наблюдавам за течове и ще ви кажа дам отзиви допълнително.
След като си я взех... минах и едно стендче иии... в крайна сметка джоба ми олекна с 210 лв. ( 190 за рейката и 20 за стенда )
П.С: лекото припукване при въртене на волана, от което се оплаквах съвсем изчезна. В момента го няма.