Схема на ключа за фарове фокус мк1.5
- newworld
- потребител
- Регистриран: 26 юни 2011, 14:38
- Модел на автомобила: focus mk1.5 tddi
- Status: Извън линия
Схема на ключа за фарове фокус мк1.5
Колеги, някой би ли могъл да даде тази схема кой кабел за какво е, че съм замислил един ДРЛ модул

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Схема на ключа за фарове фокус мк1.5
Изтегли и инсталирай Аутодата, има всичко, което те интересува.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- newworld
- потребител
Нещо не се справих с аутодата. Удобно ли е някой да прикачи схемата на кабелите? Интересува ме главно този ДРЛ модул дали може директно на ключа да го вържа и съответно дългите на един кабел или на два отделни са?
- newworld
- потребител
Благодаря! Хубавко я прегледах, но нещо не успявам пак да се справя. След релето за дългите като мине през превключвателя(ръчката за дълги) и нещо ми се разминава. Отзад на буксата на ключа за фарове идват два жълто-зелени, един син, един оранжево-син, един черно-оранжев, един червено-зелен, един черен, един оранжево-жълт, един оранжев, зелено-черен, зелено-червен и зелено-син. От схемата в аутодата май излизат други цветове, а при мен не е рязано, фабрично е всичко.
-
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2006, 17:49
- Модел на автомобила: BMW E46 325i, '04 Focus C-Max 2.0 TDCi, '92 Sierra TD, разни НЕ Фордове
Не знам какво точно се опитваш да направиш.
Сега се загледах в схемата и цветовете на кабелите са си точно както си ги написал. Само, че дългите нито се захранват, нито се управляват от копчето за включване на фаровете...
Сега се загледах в схемата и цветовете на кабелите са си точно както си ги написал. Само, че дългите нито се захранват, нито се управляват от копчето за включване на фаровете...
- G_o_c_e_v
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 23:04
- Модел на автомобила: C-max 2.0 TDCi 136 к.с. Бордо
Ако искаш да си сложиш модулче за фаровете, то може да го подвържеш на кабела, който е преди лоста на волана.
Иначе за да ти светят само късите. Предполагам мк1.5 ще рече, че си с двусекционни фарове, направо в бушониерата в двигателния отсег може да набуташ модулчето при релето за късите, но да се подвърже паралелно, а не да резнеш кабела и да го вържеш към модулчето само. При паралелно свързване ще може да се пускат фаровете автоматично или ръчно. Аз на моя му бях сложил и копченце, с което да спирам модулчето, когато не ми трябваше да ми светят фаровете.
Може да се направи и когато ръчно преминеш към фарове от врътката, при включването на габарита, да се изключва модулчето и така вечер поне то ще си "почива".
п.п. Сега се зачетох, че искаш да слагаш модул на дългите, явно ще е с намаление в някакви %. Тогава може да играеш директно в бушониерата в двигателния отсег, там обаче трябва да се връзва директно на силовата верига на релето.
Иначе за да ти светят само късите. Предполагам мк1.5 ще рече, че си с двусекционни фарове, направо в бушониерата в двигателния отсег може да набуташ модулчето при релето за късите, но да се подвърже паралелно, а не да резнеш кабела и да го вържеш към модулчето само. При паралелно свързване ще може да се пускат фаровете автоматично или ръчно. Аз на моя му бях сложил и копченце, с което да спирам модулчето, когато не ми трябваше да ми светят фаровете.
Може да се направи и когато ръчно преминеш към фарове от врътката, при включването на габарита, да се изключва модулчето и така вечер поне то ще си "почива".
п.п. Сега се зачетох, че искаш да слагаш модул на дългите, явно ще е с намаление в някакви %. Тогава може да играеш директно в бушониерата в двигателния отсег, там обаче трябва да се връзва директно на силовата верига на релето.
- newworld
- потребител
На старата кола си го бях правил и имаше всичко на ключа за фаровете. Явно нещо нищо не съм разбрал тук. В крайна сметка къде да навържа модула? С общ кабел за дългите ли да взема или с два отделни? Модулът се програмира чрез светкавицата(светлинния клаксон)
-
- потребител
- Модел на автомобила: BMW E46 325i, '04 Focus C-Max 2.0 TDCi, '92 Sierra TD, разни НЕ Фордове
Дай схема на модула да видим. Как и кога се захранва самия той, как управлява дългите, директно ще ги захранва ли или някакво реле ще управлява?
- newworld
- потребител
http://olx.bg/i2/drl-moduli-i12601081 Това е модулът. Схема нямам, още не съм поръчял, защото не успявам да разбера едноканален или двусанален да взема.
-
- потребител
Общо взето няма значение, и двата вида биха ти свършили работа. В единия случай връзваш двата бели кабела на модула съответно към двата кабела за дългите след релето, а в другия случай връзваш белия кабел и към двата за дългите.
G_o_c_e_v е много прав, цялото това нещо може да се накачи вътре в таблото с бушоните при мотора.
G_o_c_e_v е много прав, цялото това нещо може да се накачи вътре в таблото с бушоните при мотора.
- newworld
- потребител
Тоест ми трябва схема или поне описание на бушоните там, така ли?