Климатроник - Мондео МК2 въпрос
- HACKO
- Модератор 
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
 SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК
- Status: Извън линия
Re: Климатроник - Мондео МК2 въпрос
Ами точно това му е нормалната работа на термостата, променяйки потока на течността през него да поддържа постоянна температура.mi6o написа:Тaкa е,aмa нaли термостaтa отвaря плaвно и зa товa се чудих. Дa кaжем,че aнтифризa е зaгрят до темперaтурa която термостaтa почвa дa отвaря леко. Aнтифризa минaвa през рaдиaторa,охлaждa се и тaкa цкълa се зaтвaря,кaто термостaтa не стигa до отворено положение до крaй изобщо. Товa ме мъчеше дето се викa.
- mi6o
- потребител 
- Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
- Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )
Благодарско Наско   . Утре ще я покарам малко на климатик да видя как ще се държи температурата и така. Предполагам,че трябва да загрее  нормално като без включен климатик. Още не съм я карал от както напълних системата
  . Утре ще я покарам малко на климатик да видя как ще се държи температурата и така. Предполагам,че трябва да загрее  нормално като без включен климатик. Още не съм я карал от както напълних системата   

Поздрави

. Утре ще я покарам малко на климатик да видя как ще се държи температурата и така. Предполагам,че трябва да загрее  нормално като без включен климатик. Още не съм я карал от както напълних системата
  Поздрави
- HACKO
- Модератор 
Ти ако сега имаш проблем с незагряване, какво ще правиш Зимата?

- mi6o
- потребител 
- Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )
А не не,загрява си нормално сега няма ядове (за сега   ). За зимата съм си приготвил як,дебел картон за пред радиаторите
 ). За зимата съм си приготвил як,дебел картон за пред радиаторите  

- HACKO
- Модератор 
А не, картона не е решение, ако не загрява достатъчно бързо, просто смени термостата.

- urgan
- Потребител 
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
 Engine code: FMBA
Като пуснеш климатика загрява 3 пъти по бързо до оптималната температура. Поне така беше предното мондео а и това сега е същото.

- mi6o
- потребител 
Абсолютно си прав Наско,ако имам ядове термостата отива веднага в кофата и слагам нов. Бъзиках се за картоня   . След малко имам движения и ще я видя какви ще ги надроби колата. Благодаря ви колеги още веднъж,довечера ще драсна какво е станало.
  . След малко имам движения и ще я видя какви ще ги надроби колата. Благодаря ви колеги още веднъж,довечера ще драсна какво е станало.
Поздрави

. След малко имам движения и ще я видя какви ще ги надроби колата. Благодаря ви колеги още веднъж,довечера ще драсна какво е станало.
  . След малко имам движения и ще я видя какви ще ги надроби колата. Благодаря ви колеги още веднъж,довечера ще драсна какво е станало.Поздрави
- mi6o
- потребител 
Бая късно пиша ама се бях отплеснАл нещо   . Днес (тоест вчера) карах колата и май на истина загря по-бързо с включен климатик. Стрелката я следях внимателно и не видях разлика в положението и спрямо каране без климатик. Дет се вика ''у играта съм'' вече
   . Днес (тоест вчера) карах колата и май на истина загря по-бързо с включен климатик. Стрелката я следях внимателно и не видях разлика в положението и спрямо каране без климатик. Дет се вика ''у играта съм'' вече   . Благодаря още веднъж на всички
  . Благодаря още веднъж на всички   

Поздрави

. Днес (тоест вчера) карах колата и май на истина загря по-бързо с включен климатик. Стрелката я следях внимателно и не видях разлика в положението и спрямо каране без климатик. Дет се вика ''у играта съм'' вече
   . Днес (тоест вчера) карах колата и май на истина загря по-бързо с включен климатик. Стрелката я следях внимателно и не видях разлика в положението и спрямо каране без климатик. Дет се вика ''у играта съм'' вече   . Благодаря още веднъж на всички
 Поздрави
- koinov_bg
- потребител 
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Нещо не разбрах хем по-бързо загрява хем нямоло разлика с АЦ и без АЦ.mi6o написа:Бая късно пиша ама се бях отплеснАл нещо. Днес (тоест вчера) карах колата и май на истина загря по-бързо с включен климатик. Стрелката я следях внимателно и не видях разлика в положението и спрямо каране без климатик. Дет се вика ''у играта съм'' вече

Поздрави
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но  педал  

- sangals
- Потребител 
- Регистриран: 25 ное 2007, 00:13
- Модел на автомобила: KA 1    2006  1.3i   60 PS 
 Mondeo MK ІІІ 2.0 TDCI Ghia Clipper(комби) 2006
Колеги ,отдавна не бях чел темата:
Направих теста според вашите указания и .....нищо не се случи....
Възможно ли е,скоро купувах биалетки задни и се оказаха ДВА модела : преди 7 / 98 и след 8 / 98 година....оказа се ,че отговарям ня
"преди 7 / 98 " за биалетките !
Възможно ли е и тази версия за самодиагностика на климатроника да я няма при мен ?!

Направих теста според вашите указания и .....нищо не се случи....
Възможно ли е,скоро купувах биалетки задни и се оказаха ДВА модела : преди 7 / 98 и след 8 / 98 година....оказа се ,че отговарям ня
"преди 7 / 98 " за биалетките !
Възможно ли е и тази версия за самодиагностика на климатроника да я няма при мен ?!
- sangals
- Потребител 
Прав си!
След 3-тата бира го направих.....бавно и препрочитайки указанията....с мигновени натискания.....
Грешка 31
Прекъсване (високо съпротивление) в температурния сензор в купето !!!
Къде е този температурен сензор в купето ??!!

След 3-тата бира го направих.....бавно и препрочитайки указанията....с мигновени натискания.....
Грешка 31
Прекъсване (високо съпротивление) в температурния сензор в купето !!!
Къде е този температурен сензор в купето ??!!
- sangals
- Потребител 
Свалих декоративния панел и демонтирах  датчика ....беше затъкнат със прах и мъх....обдухах го и го почистих....монтирах го и климатроника заработи!
Два теста му направих и даваше "88" - всичко е наред !
Като монтирах всичко окончателно ОБАЧЕ ... ми светна за постоянно ЧЕРВЕНАТА снежинка ....
На всичко отгоре на паркинга на комшииката знойна същия дизел и загасна....хугнах да помагам и ритнах лоста за застопоряване на нивото на волана - счупих го !
С клещите затегнах все пак волана на нужното ниво.....така,че имам с какво да се занимавам пак !
Много ви благодаря колеги за точните отговори и напътствия !!!

Два теста му направих и даваше "88" - всичко е наред !
Като монтирах всичко окончателно ОБАЧЕ ... ми светна за постоянно ЧЕРВЕНАТА снежинка ....
На всичко отгоре на паркинга на комшииката знойна същия дизел и загасна....хугнах да помагам и ритнах лоста за застопоряване на нивото на волана - счупих го !
С клещите затегнах все пак волана на нужното ниво.....така,че имам с какво да се занимавам пак !
Много ви благодаря колеги за точните отговори и напътствия !!!
- Didibao
- потребител 
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Червената снежинка ти свети щото не си включил буксата на часовника, термометъра минава през часовника!

- mondeoTD
- потребител 
- Регистриран: 20 мар 2015, 16:06
- Модел на автомобила: форд мондео
24 25 Повреда в системата за управление на мотора на клапата (за отопл./охл.).. смених мотора но пак не се разреши проблема сега ?

- sangals
- Потребител 
Добро утрооо!
Сега сутринта като запалих.....всичко изгасна ! Явно термометърът е имал нужда от време ....все пак е свикнал с мръсен датчик.....темата е от 6 години май...
Още веднъж благодаря за всичко!
Хубав ден ви желая приятели

Сега сутринта като запалих.....всичко изгасна ! Явно термометърът е имал нужда от време ....все пак е свикнал с мръсен датчик.....темата е от 6 години май...
Още веднъж благодаря за всичко!
Хубав ден ви желая приятели

- mustang94
- потребител 
- Регистриран: 22 апр 2015, 17:37
- Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.0TDCi 130hp
- Контакти:
Извинявайте за спама... но за Фокус МК1 няма ли подобен тест? Пробвах няколко пъти с вашия тест, но на мъника не става нищо   

П.П.: Питам от любопитство само.

П.П.: Питам от любопитство само.
- BladeMan
- потребител 
- Регистриран: 06 дек 2011, 22:06
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 1.8TD Ghia
MondeoTD ,може да е от управляващия маркуч от модула на таблото.Те се управляват с вакум.