Как се обезвъздушава охладителната с-ма /1,6 Ti-VCT/
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2014, 17:54
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,6 115 hp
- Status: Извън линия
Как се обезвъздушава охладителната с-ма /1,6 Ti-VCT/
Колеги, днес сменях протекъл о-пръстен на едната тръба на радиаторчето на парното. Естествено в системата влезе въздух.
Самообезвъздушава ли се охладителната с-ма на този мотор /1,6 Ti-VCT 115 hp, 2005 г./или трябва аз да се заема с тази работа?
Ако не се самообезвъздушава, бихте ли ме насочили как се процедира при този двигател?
Само да допълня, че при ремонта не съм отвивал капачката на разширителния съд, така че от въпросната тръба изтече не повече от 50-100 ml антифриз, пък и тръбата е на доста висока позиция. Погледнах разширителния съд след ремонта беше на Min. или малко под него, но почти се стъмни и не се занимавах повече.
Самообезвъздушава ли се охладителната с-ма на този мотор /1,6 Ti-VCT 115 hp, 2005 г./или трябва аз да се заема с тази работа?
Ако не се самообезвъздушава, бихте ли ме насочили как се процедира при този двигател?
Само да допълня, че при ремонта не съм отвивал капачката на разширителния съд, така че от въпросната тръба изтече не повече от 50-100 ml антифриз, пък и тръбата е на доста висока позиция. Погледнах разширителния съд след ремонта беше на Min. или малко под него, но почти се стъмни и не се занимавах повече.
Последна промяна от Dr Zorge на 30 ное 2015, 19:50, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
- Status: Извън линия
Re: Как се обезвъздушава охладителната с-ма /1,6 Ti-VCT/
Мисля, че е самообезвъздушаваща се!