Ford Focus 1.8 TDCI проблем
- stefanaki70
- потребител 
- Регистриран: 22 май 2015, 11:47
- Status: Извън линия
Ford Focus 1.8 TDCI проблем
Здравейте колеги'
От три месеца насам съм собственик на поредния Форд.Този път реших отново да е дизел (не знам защо) при положение , че предния ми излезе доста солено .Сега взех Focus 1.8 TDCI 115 коня 2008 г. да ви кажа доволен съм от колата...но има един проблем.Пали без проблем и двигателя работи доста тихо и спокойно.Не тресе и няма шум до момента в който тръгна. Включвам на 1-ва и започва да трака като Мерцедес от 77 г. При достигане на на около 2000 оборота тракането почти изчезва ,на след като включа втора предавка пак започва.така е на всички предавки без значение дали е загряла или не. Ходих на трима майстори правиха диагностика,нямало грешки. Никой не можа да ми каже от какво се появява това тракане. Иначе колата върви много добре ,не пуши и не гори масло. Но е много дразнещо това тракане. Ако някой се е сблъсквал с този проблем би ли споделил.Ще съм благодарен за всяко мнение.
 .Сега взех Focus 1.8 TDCI 115 коня 2008 г. да ви кажа доволен съм от колата...но има един проблем.Пали без проблем и двигателя работи доста тихо и спокойно.Не тресе и няма шум до момента в който тръгна. Включвам на 1-ва и започва да трака като Мерцедес от 77 г. При достигане на на около 2000 оборота тракането почти изчезва ,на след като включа втора предавка пак започва.така е на всички предавки без значение дали е загряла или не. Ходих на трима майстори правиха диагностика,нямало грешки. Никой не можа да ми каже от какво се появява това тракане. Иначе колата върви много добре ,не пуши и не гори масло. Но е много дразнещо това тракане. Ако някой се е сблъсквал с този проблем би ли споделил.Ще съм благодарен за всяко мнение.

От три месеца насам съм собственик на поредния Форд.Този път реших отново да е дизел (не знам защо) при положение , че предния ми излезе доста солено
 .Сега взех Focus 1.8 TDCI 115 коня 2008 г. да ви кажа доволен съм от колата...но има един проблем.Пали без проблем и двигателя работи доста тихо и спокойно.Не тресе и няма шум до момента в който тръгна. Включвам на 1-ва и започва да трака като Мерцедес от 77 г. При достигане на на около 2000 оборота тракането почти изчезва ,на след като включа втора предавка пак започва.така е на всички предавки без значение дали е загряла или не. Ходих на трима майстори правиха диагностика,нямало грешки. Никой не можа да ми каже от какво се появява това тракане. Иначе колата върви много добре ,не пуши и не гори масло. Но е много дразнещо това тракане. Ако някой се е сблъсквал с този проблем би ли споделил.Ще съм благодарен за всяко мнение.
 .Сега взех Focus 1.8 TDCI 115 коня 2008 г. да ви кажа доволен съм от колата...но има един проблем.Пали без проблем и двигателя работи доста тихо и спокойно.Не тресе и няма шум до момента в който тръгна. Включвам на 1-ва и започва да трака като Мерцедес от 77 г. При достигане на на около 2000 оборота тракането почти изчезва ,на след като включа втора предавка пак започва.така е на всички предавки без значение дали е загряла или не. Ходих на трима майстори правиха диагностика,нямало грешки. Никой не можа да ми каже от какво се появява това тракане. Иначе колата върви много добре ,не пуши и не гори масло. Но е много дразнещо това тракане. Ако някой се е сблъсквал с този проблем би ли споделил.Ще съм благодарен за всяко мнение.- OgiDogi
- потребител 
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
Re: Ford Focus 1.8 TDCI проблем
Ако проблемът е механичен и майсторите се опитват да го засекат с диагностика, няма да стане.stefanaki70 написа: ↑02 яну 2019, 16:01... Ходих на трима майстори правиха диагностика,нямало грешки...
Първо локализирайте тракането - ляво/дясно/блок/глава/скорости...
Да не се окаже износен среден лагер на коляновия вал и при натоварване от скоростната кутия, коляновият вал да се разхожда импулсно надлъжно при всяко впръскване в цилиндрите. Същото важи и за първичния вал на кутията, затова първо трябва да се локализира източника, най-добре със слушалки.
- stefanaki70
- потребител 
- Регистриран: 22 май 2015, 11:47
Не знам как ще стане със слушалки.Когато работи на място няма проблем.Тракането се чува когато колата е в движение.Как ще се локализира?

- OgiDogi
- потребител 
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
За вдигане на подемник или работа на полу-съединител не си ли чувал? Симулираш възможно най-близки условия.stefanaki70 написа: ↑02 яну 2019, 17:57Не знам как ще стане със слушалки.Когато работи на място няма проблем.Тракането се чува когато колата е в движение.Как ще се локализира?
- dmastard
- потребител 
- Регистриран: 10 апр 2014, 01:11
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 tdci '06
Може и да е някой изтропал тампон или нещо вибриращо около двигателя.

- ford4o
- потребител 
- Регистриран: 30 дек 2005, 14:31
- Модел на автомобила: Skoda Fabia 3 1.2 TSi
Да не е каре?