Някаква част в , или около двигателя

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Aicken
потребител
потребител
Регистриран: 17 авг 2007, 12:54
Модел на автомобила: Mondeo Mk1 1.6 16V
Status: Извън линия

Някаква част в , или около двигателя

Мнение от Aicken » 29 авг 2007, 16:40

Така приятели извиняваите за неточното описание и заглавие на темата , но разбрах че имало нещо като филтър , някакво въпросно нещо , може би решетка , незнам как изглежда , през лятото се слагало лятно , с цел по-голямо охлаждане на двигателя а пък през зимата се слагало зимно такова за да загрява по-бързо колата при минусови температури ,

сещате ли се за какво говоря и има ли такова нещо или са ме объркали защото приятелят които ми го обясняваше и тои не е много на ясно и ако има такова каде под капака се намира , на лесно място ли е или се свалят и други работи за да се стигне до него , още един път се извинявам че пиша така неясно , но незнам точно за какво става въпрос.

Причината да питам е че когато я мъча колата загрява - при големи обороти съвсем нормално , но се чудя ако наистина има такова нещо , и то е зимно , защо да я тормозя и да не го сменя със летно :wink:
mrdds написа:Мисля,че за този датчик става въпрос...според мен това е датчика за управление на колата

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 29 авг 2007, 17:13

Клапан студен/горещ въздух. При тебе няма. Предполагам двигатела ти е DOHC 1.6 16V

Aicken
потребител
потребител
Регистриран: 17 авг 2007, 12:54
Модел на автомобила: Mondeo Mk1 1.6 16V

Мнение от Aicken » 29 авг 2007, 18:24

Да същият , 1.6 16в , хубаво щом няма да не се притиснявам , сигурно го има при дизела щото моя приятел дето разправяше е с Ескорт 1.8 тди
mrdds написа:Мисля,че за този датчик става въпрос...според мен това е датчика за управление на колата

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”