Лек удар
-
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2007, 12:54
- Модел на автомобила: Mondeo Mk1 1.6 16V
- Status: Извън линия
Лек удар
Малко агресивно давах назад с Мондеото
и челно ударих ауспуха в някав по-голям краипътен камък , ударих я съвсем леко , не съм я подпирал на бронята дори , но , като се прибрах изправих малкото подгънато накрая на ауспуха и после исках да видя нещо под капака и я бях оставил на свободна да си бърбори , и гледам че когато е на ниски обороти около 1000 е нормално леко да трепери самата кола но тръбите които стигат до гърнето отзад ( тръбите по които минава димът незнам точно как се наричат , тези които са закрепени на едни като гумени държачи) при ниски обороти много дразнещо пукат/скърцат защото се допират до до самата кола отдолу , викам си ударил съм я леко и съм ги подместил да се еба у глупака , изгасих колата оставих я да изстине да е възможно да ги пипам , и като ги разместих леко с ръка гледам че са си закрепени добре но са много допряни до самата кола , като треперят се допират и се получава гадния звук , пипнах тук там съвсем леко ги подместих насам натам ( но с много усилия) щото са здраво закрепени и после като я запалих всичко тихо и перфектно направих няколко кръгчета , даже из дупки минах бавно да видя тея тръби и гарнето да не съм ги разхлабил нещо от удара но колата си е тиха както преди. Даите съвет възможно ли е аз които нищо не разбирам да съм ги наместил леко и да се е оправило , даите идеи ако трябва да я карам на доктор , ако трябва отивам , но пак повтарям че много леко я ударих но челно все пак може да съм подбутнал цялата схема от ауспуха , гърнето и тръбите които го продължават към двигателя и после да съм ги наместил и да се е оправило , видях че няма нищо примерно да е било заварено и да се е сцепило или нещо такова по самите тръби , всичко е ок , но аз да ви попитам защото вие сте старите вълци
, вие знаете , иначе когато карам внимателно съм почти перфектен шофиор но когато се правя на гъзар мога да си докарам щети за стотачки
.Даите си съвета колата да я карам ли на доктор или да я оставя както е защото си работи тихо 30-50 минути си въртях и карах по различни начини всичко си е ок , аз много треперям за нея и затова може би си внушавам че съм и направил нещо обаче вие ще кажете кое е наи добро.

mrdds написа:Мисля,че за този датчик става въпрос...според мен това е датчика за управление на колата
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
- Status: Извън линия
Нищо и няма карай.
Ако и има нещо то ще се обади.
Е ако чак толкоз си се притеснил иди някъде къде се занимават с ауспуси да ти я прегледат.
Най-много да затриеш някоя секция някъде по пътя ако си надул музиката и не усетиш веднага че реве.
Ако се откачи с/у посоката на движение може и по-мазало да стане но пак няма да е фатално ... споко
Иди си я виж не ми пречиш
Ако и има нещо то ще се обади.
Е ако чак толкоз си се притеснил иди някъде къде се занимават с ауспуси да ти я прегледат.
Най-много да затриеш някоя секция някъде по пътя ако си надул музиката и не усетиш веднага че реве.
Ако се откачи с/у посоката на движение може и по-мазало да стане но пак няма да е фатално ... споко

Иди си я виж не ми пречиш