АЛАРМАТА НА МОНДЕОТО ОТКАЗА - ОПРАВЕНА
-
- потребител
- Регистриран: 01 яну 2008, 19:53
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v DOHC Chia 1994g Combi
- Status: Извън линия
АЛАРМАТА НА МОНДЕОТО ОТКАЗА - ОПРАВЕНА
Здравейте колеги. Имам един проблем с фабричната ми аларма на Мондеото (94г. 2.0i 16v) Преди няколко дена смених батериите на дистанционното си, диода си свети при задържане на копчетата, окото за инфрачервените лъчи и то реагира (проверих го на камерата на телефона си, ако знаете за тая хватка). Отворих корите на вратите, замерихме с един техник дали сензорите на дръжките на вратите реагират при натискане на кое да е копче на дистанционното, и то реагираше. До тук всичко е наред, но не мога да си обясня, защо не се задейства нито централното, нито алармата на колата. Моля дайте ми някакъв съвет какво да правя
Гледах за обучение на ключа на алармата ... нищо не става. Дали е нещо от самия блок на алармата или нещо друго. Благодаря ви! 

Последна промяна от sailor_boy на 16 юли 2009, 18:24, променено общо 1 път.
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Re: АЛАРМАТА НА МОНДЕОТО ОТКАЗА
смених батериите на дистанционното си
Трябва сега да се програмира упр.модул да разпознае дистанционните,имаше го някаде из форума.Или в спец.сервиз за аларми.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... B0#p113585
Трябва сега да се програмира упр.модул да разпознае дистанционните,имаше го някаде из форума.Или в спец.сервиз за аларми.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... B0#p113585
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....
-
- потребител
Re: АЛАРМАТА НА МОНДЕОТО ОТКАЗА - ОПРАВЕНА
Колеги ... имам добра новина - Оправих си алармата САМ !!! Приложих това обучение на ключа и всичко си дойде както трябва. Ако някой го интересува как става - да пише!

- kserx76
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2009, 18:02
- Модел на автомобила: ford mondeo 2,0 136кс 1995г
колега и аз имах този проблем.сега само мога да отклиучвам дистанционо.как да активирам алармата?като заключа само десниа мигач мигва и диода до чесовника мига равномерно.нищо повече.какво да правиа?
-
- потребител
Според мен проблема при теб е друг, а не в обучението на ключа, но ако искаш пробвай може да се оправи
Става така:
1) пъхаш ключа в контактора и го поставяш в междинно положение (преди положение контакт)
2) след около 10 сек. червеното диодче до часовника трябва да светне
3) вадиш ключа (червеното диодче още трябва да свети) и на отворена врата насочваш дистанционното към приемника на дръжката на вратата за инфрачервените лъчи.
4) задържаш горното копче (с едната стрелкичка) и изчакваш да мигне диодчето на дистанционното
5) след като мигне натискаш 4 пъти долното копче на дистанционното (с двете стрелкички), като горното копче го държиш постоянно натиснато още от първото натискане.
6) на четвъртото натискане на долното копче, задържаш го леко и го пускаш едновременно с горното
7) червеното диодче на дистанционното трябва да премига около 4-5 пъти
пъхаш ключа в контактора и даваш на контакт, палиш, гасиш и вече трябва да е 6
Надявам се да се оправи, пиши какво е станало

1) пъхаш ключа в контактора и го поставяш в междинно положение (преди положение контакт)
2) след около 10 сек. червеното диодче до часовника трябва да светне
3) вадиш ключа (червеното диодче още трябва да свети) и на отворена врата насочваш дистанционното към приемника на дръжката на вратата за инфрачервените лъчи.
4) задържаш горното копче (с едната стрелкичка) и изчакваш да мигне диодчето на дистанционното
5) след като мигне натискаш 4 пъти долното копче на дистанционното (с двете стрелкички), като горното копче го държиш постоянно натиснато още от първото натискане.
6) на четвъртото натискане на долното копче, задържаш го леко и го пускаш едновременно с горното
7) червеното диодче на дистанционното трябва да премига около 4-5 пъти

Надявам се да се оправи, пиши какво е станало