Странно застъргване

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
smihaylov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2012, 22:41
Модел на автомобила: Fiesta
Status: Извън линия

Странно застъргване

Мнение от smihaylov » 27 авг 2012, 22:58

Днес пробвах една Fiesta 1,3 бензин от 97 година, която обмислям да купя. При паркирането след пробна обиколка се изкачих по наклон и след това свих почти пълен десен. В този момент се чу някакво застъргване. В първия момент помислих, че съм закачил нещо и го влача под колата, но се оказа, че застъргва нещо отпред, мисля че в дясната част. Вероятно е сервото или нещо друго от което няма представа. Възможно ли е гумата да е застъргала в калника? Смятате ли, че това е сериозен проблем? Дали да се откажа от полупката на колата?

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Странно застъргване

Мнение от ЯЛТА » 28 авг 2012, 17:36

Всичко е възможно, все пак колата е от 1997 год. Може и да опира някъде,- зависи от размера на гуми- джанти, може и каре на полуоска да е износено, и още много работи. Трябва да се огледа от добър майстор. Ако ти харесва колата и няма изгнило по нея, цената те удовлетворява,- нищо не ти пречи да я купиш.
Не пишеш от кой град си, за да те насочи някой към майстор, за евентуален оглед.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

smihaylov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2012, 22:41
Модел на автомобила: Fiesta

Re: Странно застъргване

Мнение от smihaylov » 28 авг 2012, 19:44

Консултурах се с майстор и той ме успокои, че вероятно е ремък на хидравликата. И че това често се случва при пълен ляв или десен на бавен ход или на място.
Така че утре ще купувам! Дано не съжалявам за това.

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”