Нормална ли е тази консумация
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
- Status: Извън линия
Нормална ли е тази консумация
Колеги,
Дайте съвет. Ако не паля колата 4-5 дни акумулатота пада.Мерих консумацията - 300-350mA.
Нормално ли? CD-то е махнато.
Дайте съвет. Ако не паля колата 4-5 дни акумулатота пада.Мерих консумацията - 300-350mA.
Нормално ли? CD-то е махнато.

- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Re: Нормална ли е тази консумация
Струва ми се множко, но все пак зависи какво има като консумация - аларма, имобилайзер ако има, макар че те консумират минимален ток в покой.
Имах подобен случай с Лагуната на сина ми, имаше постоянна консумация 500 mA и акумулатора сдаваше багажа за 5-6 дни. Закачих ампермера и започнах да махам предпазители за да установя коя верига консумира, оказа се информационната платка на компютъра, лекажен електролитен кондензатор.
Обикновено електрониката прави проблеми, може да бъде ценеров или друг диод, кондензатор, но може да бъде и нагар следствие замърсяване някъде. Общо взето трудно се намира. Провери си и генератора.
Така че установи веригата чрез предпазителите и търси.
Имах подобен случай с Лагуната на сина ми, имаше постоянна консумация 500 mA и акумулатора сдаваше багажа за 5-6 дни. Закачих ампермера и започнах да махам предпазители за да установя коя верига консумира, оказа се информационната платка на компютъра, лекажен електролитен кондензатор.
Обикновено електрониката прави проблеми, може да бъде ценеров или друг диод, кондензатор, но може да бъде и нагар следствие замърсяване някъде. Общо взето трудно се намира. Провери си и генератора.
Така че установи веригата чрез предпазителите и търси.
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Множко?? То си е адски много! Нормално, със СД със часовници и тем подобни не повече от 20-30 мА. Почвай да махаш бушони един след друг. Може да е от алармата, ако имаш такава. Задължително намери проблема, щото и без това цените на акумулаторите станаха двойни.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
- samsung_bg
- потребител
Аларма няма.Най-вероятно генератора има проблем. Най-вече ме интересуваше, че норманната консумация е не повече от 50mA.Благодаря за мненията.

- samsung_bg
- потребител
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Хаха, да, вярно, че това е най-често срещания проблем, ама не се сетих. При мен щото беше СД-то.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!