Имам проблем с тока на радиото ми.Прекъсва!!!!
-
- потребител
- Регистриран: 26 окт 2007, 14:52
- Модел на автомобила: sierra 2.0 ohc,sierra 2.0 купе
- Status: Извън линия
Имам проблем с тока на радиото ми.Прекъсва!!!!
Карам сиера 2.0 карбуратор.Появи ми се следния проблем.Когато включа някой консуматор по колата радиото ми изключва.Тва става и по време на движение.Алтернаторът ми зарежда добре.Вече си нямам и идея от къде може да идва проблема.
- gpavlov
- потребител
- Регистриран: 25 окт 2007, 17:01
- Модел на автомобила: Форд Ескорт 1,6 16v, 1998г, бензин
За съжалиние няма да ти реша проблема . От скоро имам кола и почти нищо не разбирам. Мисля, че имам същия проблем с моят форд. Вече 2-3 пъти ми се случва докато слушам радио, да спре сигнала и от колоните да изпищи 3 пъти- сигнализацията, че нещо не е наред. И на мен ми се случва и докато карам, а единя път си спомням, че точно пусках фаровете (друг консуматор). Започвам да си мисля, че имам същия проблем като теб. Колеги дайте мнение 

-
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2007, 12:54
- Модел на автомобила: Mondeo Mk1 1.6 16V
За пищенето 3 пъти , когато ми разкодираха касетофона и уж компетентен жичкажия ми го свърза свиреше няколко минути и за почваше да бипка , после купих сд оголих кабелите играх си 2 часа докато уцеля каналите но не дава сега проблеми , провери дали не е свързано грешно нещоgpavlov написа:За съжалиние няма да ти реша проблема . От скоро имам кола и почти нищо не разбирам. Мисля, че имам същия проблем с моят форд. Вече 2-3 пъти ми се случва докато слушам радио, да спре сигнала и от колоните да изпищи 3 пъти- сигнализацията, че нещо не е наред. И на мен ми се случва и докато карам, а единя път си спомням, че точно пусках фаровете (друг консуматор). Започвам да си мисля, че имам същия проблем като теб. Колеги дайте мнение
- Ianaki
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
Най-сигурното решение е да пуснете един нов захранващ кабел от акумулатора до радиото.По този начин ще сте сигурни ,че има постоянно ток.Вероятно проблема се дължи на това ,че към захранването на радиото е включен и друг консуматор.Ако проблема не се реши остава варианта:проблем в самото радио.Успех!
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
Колеги я пак си замерете колко как ви зарежда алтернатора.
Първо на празен ход ,после при включени светлини,и накрая и при включено и парно.Ако спада заряда там ви е проблема.
Преди време така една вечер ми спря радиото в движение,после тръгна.Прибрах се ,нищо.Сутринта излизам стигнах на километър и нещо от вкъщи и радиото пак спря след малко и колата. Алтернатора ми беше сдал багажа зареждаше само на високи обороти.А в задръстванията как да карам на високи обороти.А и не знаех.
Радиото е направено да работи на определено напрежение,и ако спадне напрежението к ъм него под допустимото естествената реакция е да спре.Като дойде нужното му напрежение почва пак да работи до следващия спад.
Първо на празен ход ,после при включени светлини,и накрая и при включено и парно.Ако спада заряда там ви е проблема.
Преди време така една вечер ми спря радиото в движение,после тръгна.Прибрах се ,нищо.Сутринта излизам стигнах на километър и нещо от вкъщи и радиото пак спря след малко и колата. Алтернатора ми беше сдал багажа зареждаше само на високи обороти.А в задръстванията как да карам на високи обороти.А и не знаех.
Радиото е направено да работи на определено напрежение,и ако спадне напрежението к ъм него под допустимото естествената реакция е да спре.Като дойде нужното му напрежение почва пак да работи до следващия спад.
- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
първо да питам с фабрично радио ли си или не?
колегите които те посаветваха с дебел кабел пробвай.извинявай че ще попитам но сигурен ли че всичко е свързано както трябва,защото преди време имах и аз подобни проблеми с един автокасетофон и доката не откачих половината табло нямах никва ''жица'' как се вика,защото отзад беше пълен хаос
то тогава си оправих този касетофон и след 4дни той се прееба и сега съм с оригинала.
казвай как се развиват нещата и ще помагаме ако има и нешто друго
колегите които те посаветваха с дебел кабел пробвай.извинявай че ще попитам но сигурен ли че всичко е свързано както трябва,защото преди време имах и аз подобни проблеми с един автокасетофон и доката не откачих половината табло нямах никва ''жица'' как се вика,защото отзад беше пълен хаос
то тогава си оправих този касетофон и след 4дни той се прееба и сега съм с оригинала.
казвай как се развиват нещата и ще помагаме ако има и нешто друго
винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари