Регулиране на катализатор; вода в ауспуха
- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
Регулиране на катализатор; вода в ауспуха
сменях средно гърне и задното като го свалиха и почна да тече течност с тъмен цвят. тъкмо се зарадвах че съм открил къде ми се крие маслото като намалява а то било вода
и тя не беше малко. всъщност нормално ли е да има вода. а прочетох днес и за регулируем катализатор и моята кола имала такъв? някой регулира ли си катализатора и изобщо как става това?

-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
- Status: Извън линия
Какво те учудва, колега. Водата си е нормален продукт при изгарянето на петролните горива. Кондензира върху студения ауспуф и се събира. Ако покараш по-дълго ще се изпари.
Това с регулируемия катализатор ми прилича повече на грешка при превода. По-скоро системата катализатор - ламбда сонди регулират, отколкото обратното
Това с регулируемия катализатор ми прилича повече на грешка при превода. По-скоро системата катализатор - ламбда сонди регулират, отколкото обратното

Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
- Status: Извън линия
А я да попитам мойта сиера се води не 115 ами 100 коня със 2 катализатора ,но и двата са изкорубени..демек кухи са .Та да попитам какво гърне да сложа ,че ми е доста шумна колата от там? Аз имам цяла генерация от СИтроен ХМ която е чистонова дажи и катализатора май е читав ,но нямам намерение да го слагам...
- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
Re: Регулиране на катализатор; вода в ауспуха
дупка не съм виждал на гърнето.
а катализатора беше точно така регулируем. тоест идеята е че се проверяват разни датчици един от които е ламбда сонда и се калибрират на период. ама май никой не го прави
а катализатора беше точно така регулируем. тоест идеята е че се проверяват разни датчици един от които е ламбда сонда и се калибрират на период. ама май никой не го прави