Фокус 1.8 TDdi Доста пуши

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
joro_sf
потребител
потребител
Регистриран: 03 май 2007, 14:05
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 180ks
Status: Извън линия

Фокус 1.8 TDdi Доста пуши

Мнение от joro_sf » 16 фев 2008, 20:24

Искам да попитам колегите в форума при тях как е положението с дима? ЗнаЧи забелязвам пушека който напоследък е доста при вкарване на колата в обороти! Особено когато някои кара зад мене и аз дам рязко газ се вижда облака на светлините му! ИнаЧе никакви грижи! Дали е от нафтата? А струва ми се че понякога върви повеЧе(с една и съща нафта)!!!
Който кара Ford се чувства горд!

DTM
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
Модел на автомобила: *
Контакти:

Мнение от DTM » 16 фев 2008, 21:17

Не се притеснявай, и моя пуши на моменти повече. Точно вечер, като се загледам в огледалото се вижда на светлините на колата зад мен.
На моя съм му изолирал EGR системата, че иначе пуши повече от стар Икарус :roll: . При нормално каране, плавно качване на оборотите грам не изпушва. Може и моментно да е от кофти нафта. Има нещо друго като се кара колата дълго време в града, в ауспуховата система остават доста сажди и като се изреже изкарва и част от тях, не само отделените в момента. Като се покара извън градско на по-високи обороти продължително време и се изчиства така да се каже мотора. После реагира много добре при малко подаване на газ и не пуши почти.
Давай нафта и да не ти пука, като видя някоя CDI-ка или някое А6 ква сажда дава отзад при тръгване от светофар с мръсна газ и се успокоявам :wink: .

1.8d
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с

Мнение от 1.8d » 16 фев 2008, 21:49

Най-вероятно е от градското.Изкарай го извън града на 200-300 км.преход,издъни го малко повече да се продуха и после грам пушек няма да видиш
Изображение
.....Защо съм с ТУРБОДИЗЕЛ,когато няма да се заяждам....

Потребителски аватар
joro_sf
потребител
потребител
Регистриран: 03 май 2007, 14:05
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 180ks

Мнение от joro_sf » 16 фев 2008, 22:13

Хм! И без това дадох 70 кинта за винетка другият уикенд Ще си бия камшика в прованса! Може пък колата да е жадна за чист въздух :)! Сега сериозно!!! Колега как тоЧно си изолирал ЕГР клапана? Четох една тема ама не ми стана много ясно. Трябва ли да ходя в сервиз или мога и аз да го направя? И това изолиране с какво тоЧно спомага?
Който кара Ford се чувства горд!

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”