Адският разход на гориво - Фиеста 1.3/1.1
- sstoyanov
- потребител 
- Регистриран: 25 яну 2008, 15:50
- Модел на автомобила: Courier 1.3, '93 OHV
- Контакти:
- Status: Извън линия
Адският разход на гориво - Фиеста 1.3/1.1
Здравейте колеги!
Колата е Форд Фиеста (Куриер) 1.3 по принцип - мотора е сменян 1.1 е в момента. Градско минавам с 5 лева - 30км което си е 15-16/100!! 

Средното гърне е за кърпене, но не е издало багажа тотално. Гарнитурата на колекторите (към ауспоха) е поиздухана - за смяна е... интересува ме толкова ли много трябва да гори колата от тези проблеми нормално ми гори около 7-8 на 100 което е два пъти по-малко от сегашното положение
 нормално ми гори около 7-8 на 100 което е два пъти по-малко от сегашното положение 
p.s. въздушният филтър е на около 4-5000 км, клапани,гърбица всичко е ОК.
edit: колата е на LPG - не на бензин.

Колата е Форд Фиеста (Куриер) 1.3 по принцип - мотора е сменян 1.1 е в момента. Градско минавам с 5 лева - 30км което си е 15-16/100!!

Средното гърне е за кърпене, но не е издало багажа тотално. Гарнитурата на колекторите (към ауспоха) е поиздухана - за смяна е... интересува ме толкова ли много трябва да гори колата от тези проблеми
 нормално ми гори около 7-8 на 100 което е два пъти по-малко от сегашното положение
p.s. въздушният филтър е на около 4-5000 км, клапани,гърбица всичко е ОК.
edit: колата е на LPG - не на бензин.
					Последна промяна от sstoyanov на 13 мар 2008, 14:12, променено общо 1 път.

- cenzor
- потребител 
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Re: Адският разход на гориво - Фиеста 1.3/1.1
5лв при 2.10лв на литър = 2.38литраsstoyanov написа:Здравейте колеги!

.
2.38литра * 3.33 = 7.92 литра разход.

Ако си на газ - ами , да си казал в описанието.
- sstoyanov
- потребител 
- Контакти:
 Ако е на бензин как да е, но е на газ.... и по сметките си личи, но си е мой пропуск... на бензин не ми се мисли колко лева на 100 ще ми върви
 Ако е на бензин как да е, но е на газ.... и по сметките си личи, но си е мой пропуск... на бензин не ми се мисли колко лева на 100 ще ми върви 
- paci
- Модератор 
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
 Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня
Ако проблема ти е само на ГАЗ, то темата ти си е за друг раздел, но за това ще се погрижа аз. 
Засечи я и на бензин и оставяме темата тук, ако и там имаш проблем.
16 разход на ГАЗ съм имал и аз на Ескорта - ама 100% градско.
Никога не беше качвал над 11 и тогава се видях в чудо, ми хуу че за кратък период от време имах и извънградско и градско и винаги зареждам до горе когато свърши напълно газта в бутлката и угасне за ГАЗ
Оф че винаги се разтеглям като разказвам ама не мога по сбито
Начи тогава извънградско си беше перфектно а градското ...
Почнах когато я спирам за по-дълго време да затварям кранчетата на бутилката, така ми падна разхода и се усетих, че имам теч.
Една вечер съвсем случайно я чух че съска.
Беше от изпарителя.
Смениха му мембраната по мое настояване в търсене на един проблем и нещо не му бяха затегнали явно болтовете на капака.

Засечи я и на бензин и оставяме темата тук, ако и там имаш проблем.
16 разход на ГАЗ съм имал и аз на Ескорта - ама 100% градско.
Никога не беше качвал над 11 и тогава се видях в чудо, ми хуу че за кратък период от време имах и извънградско и градско и винаги зареждам до горе когато свърши напълно газта в бутлката и угасне за ГАЗ

Оф че винаги се разтеглям като разказвам ама не мога по сбито

Начи тогава извънградско си беше перфектно а градското ...

Почнах когато я спирам за по-дълго време да затварям кранчетата на бутилката, така ми падна разхода и се усетих, че имам теч.
Една вечер съвсем случайно я чух че съска.
Беше от изпарителя.
Смениха му мембраната по мое настояване в търсене на един проблем и нещо не му бяха затегнали явно болтовете на капака.
- sstoyanov
- потребител 
- Контакти:
На бензин е около 13-14/100  изгорих 2 литра бенз - 14 километра
 изгорих 2 литра бенз - 14 километра  

- The seven
- потребител 
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Значи си имаш проблем на бензин, след като го оправиш него би трябвало нещата на газ  да се оправят.

Поздрави

- gad
- потребител 
- Регистриран: 11 авг 2006, 00:38
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1mi '92
Абе , ако я караш на къси разстояния се движи студена и  си е почти нормално, и при мен зимата е така, лятото пада на 9, извънградско 6-7 през цялата година. (газ)

АКО СПОРИШ С  И.Д.И.О.Т , МНОГО ВЕРОЯТНО Е И ТОЙ ДА ПРАВИ СЪЩОТО!!
						- sstoyanov
- потребител 
- Контакти:
Късно отговарям, но виждам, че съм оставил тази тема недовършена  Проблема при бензина много вероятно е бил от студената кола И адски напрашения въздушен филтър на не повече от 5000КМ на асвалт + малко масълце за да омаже добре праха по филтъра
 Проблема при бензина много вероятно е бил от студената кола И адски напрашения въздушен филтър на не повече от 5000КМ на асвалт + малко масълце за да омаже добре праха по филтъра  След смяна на филтъра разхода ми падна почти двойно при загряла кола на газ.
 След смяна на филтъра разхода ми падна почти двойно при загряла кола на газ.

Проблема при бензина много вероятно е бил от студената кола И адски напрашения въздушен филтър на не повече от 5000КМ на асвалт + малко масълце за да омаже добре праха по филтъра
 Проблема при бензина много вероятно е бил от студената кола И адски напрашения въздушен филтър на не повече от 5000КМ на асвалт + малко масълце за да омаже добре праха по филтъра  След смяна на филтъра разхода ми падна почти двойно при загряла кола на газ.
 След смяна на филтъра разхода ми падна почти двойно при загряла кола на газ.Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 17 госта