странен звук при първо палене фиеста мк3 1.1
- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
странен звук при първо палене фиеста мк3 1.1
като паля за първи път сутрин, понякога при първия опит се чува звук все едно електромотор върти само.
на следващия опит се чува характерния звук като се опитва да се запали кола и пали.
какво може да е? кабели на свещи или нещо друго. кабелите май са за смяна. знам ли дали е оттях?
свещите са нови, акумулатора също.
на следващия опит се чува характерния звук като се опитва да се запали кола и пали.
какво може да е? кабели на свещи или нещо друго. кабелите май са за смяна. знам ли дали е оттях?
свещите са нови, акумулатора също.

- licho
- потребител
Re: странен звук при първо палене фиеста мк3 1.1
туй пък кво е ?paci написа:бендикс
bendix е фирма за части
дай на по-нормален разбираем език
всеки път разбирам че колата ми има нова непозната част

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
- Status: Извън линия
Едно зъбно колело което бива изхвърлено от шалтера и зацепва стартера с маховика.
- TURBOTO
- потребител
- Регистриран: 01 май 2007, 13:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V
Ами по-нормален език от това здраве му кажи...
БЕНДИКС-най-общо и просто казано това е нещото което зацепва стартера и маховика за да се завърти двигателя
БЕНДИКС-най-общо и просто казано това е нещото което зацепва стартера и маховика за да се завърти двигателя

- licho
- потребител
схванах, ще инспектирам хайнеса де се намира и ще го видя какво прави
мерси
мерси

- addition
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
- Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia
За да не отварям нова тема, някой знае ли по принцип това стържене как се оправя - сменя се бендикса ли, скъп ли е, може ли да се смаже без да се маха ремъка? При мен понякога пристъргва при палене и после известно време леко поскърцва, особено когато е студено 

-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
В една реклама на вафли казват :"Пич, объркал си рейса"... 
http://www.clubford.org/forum/search.ph ... 0%BD%D0%B5" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.clubford.org/forum/search.ph ... 0%BD%D0%B5" onclick="window.open(this.href);return false;
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Последно какво ти стърже на тебе?addition написа:За да не отварям нова тема, някой знае ли по принцип това стържене как се оправя - сменя се бендикса ли, скъп ли е, може ли да се смаже без да се маха ремъка? При мен понякога пристъргва при палене и после известно време леко поскърцва, особено когато е студено
Май за ремъка говориш.
Ремъка и стартера логически-теоретически би успял да ги свържеш, но на прктика нямат нищо общо.
Иначе бендикса участва само когато завъртиш ключа на положение стартер, след това се връща и нищо не прави.
Има вариант да се заклини и да не се върне, но тогава би усетил - повярвай ми.
Така сринах стартера на Баба Лада кат новобранец

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Бендикс, Делко, Феродо са фирми, но характерното за тях е това че са достатъчно стари та в зората на автомобилостроенето са създали някои възли и агрегати в автомобилите, които в последствие са станали нарицателни.licho написа:туй пък кво е ?paci написа:бендикс
bendix е фирма за части
дай на по-нормален разбираем език
всеки път разбирам че колата ми има нова непозната част
Както го описа Паци, това е зъбно колело с малко по-особена структура ( 1:1 със задното движение на колелото, като въртиш педалите усилието се предава на колелото, като спреш колелото се върти). По принцип не подлежи на ремонт, в начален стадий (като твоя), сваляне и промиване с бензин може да даде временен резултат. Бендикса се намира на ротора на стартера и за да се свали трябва последния да се демонтира от двигателя и разглоби. Няма да правя заключения, оставям на теб да решиш дали ще се справиш сам или ще търсиш помощ. По принцип не е сложно, понякога самото демонтиране на стартера е трудно поради трудна достъпност на болтовете.
П.П. Паци вместо да спами да разчисти темата!
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- addition
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
- Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia
Написах "стърже", защото за мен метал в метал стърже, а ремъкът "свири", моят не свири. Когато на студено при палене чуя стържене, след това известно време постъргва съвсем леко. Двете стържения са с еднакъв звук. Когато е топло няма стържене нито при паленето, нито след това. Мислех, че бендиксът или каквато и да е там шайба, след като завърти двигателя продължава да се върти, макар и "върнала се назад", затова сметнах, че после пристъргва леко.paci написа:Последно какво ти стърже на тебе?addition написа:За да не отварям нова тема, някой знае ли по принцип това стържене как се оправя - сменя се бендикса ли, скъп ли е, може ли да се смаже без да се маха ремъка? При мен понякога пристъргва при палене и после известно време леко поскърцва, особено когато е студено
Май за ремъка говориш.
Ремъка и стартера логически-теоретически би успял да ги свържеш, но на прктика нямат нищо общо.
Иначе бендикса участва само когато завъртиш ключа на положение стартер, след това се връща и нищо не прави.
Има вариант да се заклини и да не се върне, но тогава би усетил - повярвай ми.
Така сринах стартера на Баба Лада кат новобранец