Полезно - задни стъкла от ръчни в ел. при мондео

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Отговори
Потребителски аватар
gorskiq
потребител
потребител
Регистриран: 21 юли 2006, 12:13
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v Ghia "99, Renault twingo 1.2 8v "00, Ex Ford Mondeo 1.8 16v GLX ''95
Контакти:
Status: Извън линия

Полезно - задни стъкла от ръчни в ел. при мондео

Мнение от gorskiq » 17 яну 2009, 14:52

Колеги, някой трансформирал ли е задните стъкла от ръчни в електрически при мондео? Набавих си необходимите части, електромотори, ключета, окабеляване от колонката между вратите до копчетата на стъклоподемниците, централното и говорителите. Като се постопли времето ще разхвърлям вратите. Интересува ме дали трябва доста да се добавят кабели в инсталацията или ще е лесно. Пък ако видя зора мисля да я закарам на едни момчета дето правят аларми, музики и т.н. Интересното беше, че когато реших да си слагам халогени в бронята, всичко си беше окабелено буксите бяха затапени и само монтирах халогените, отстраних тапите и смених ключа за включване на фаровете и те светнаха. Благодаря предварително, ако някой се отзове.
Последна промяна от gorskiq на 04 фев 2009, 21:34, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Shooter
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009

Re: ? за трансформация на задни стъкла от ръчни в ел. при мондео

Мнение от Shooter » 19 яну 2009, 10:42

и аз се интересувам от темата. смятам да направя и моите задни ел.

Потребителски аватар
cruise
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI

Мнение от cruise » 19 яну 2009, 11:02

Извинявам се за спама. Ама за какво ви са задни ел. стъкла. Лично аз съм само с предни. Който се вози отзад да си врътка ръчката, каква друга работа има. Не си заслужава усилията. По темата има ли желание мисля че няма да имате проблем. Мисля че е окабелено, но само до врата смисъл там където минават кабелите на сгъвката дрябва да е с букса и до тая букса има кабел а на теб ти трябва буксата която е във врата. Този опит е от Опел Корса слагах му централно. предполагам че за Мондеото е по същия начин.
Изображение
FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0TDCI "11

Потребителски аватар
Shooter
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009

Мнение от Shooter » 19 яну 2009, 21:29

ами понякога тези които са отзаде не знаят каде са им рацете за да отворят. а понякога отварят, а аз не иска това, а не искам и да им рамжа! :D _friends_

Потребителски аватар
gorskiq
потребител
потребител
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v Ghia "99, Renault twingo 1.2 8v "00, Ex Ford Mondeo 1.8 16v GLX ''95
Контакти:

Мнение от gorskiq » 19 яну 2009, 23:05

Чакам утре колегата "Отеца" да ми прати копчето за 4 ел. стъкла от шофьорската врата и започвам с операцията. Тогава пак ще пиша какъв е резултата. Ами за някой това може да е излишно, ама с нещо трябва да се занимавам и това е следващото за което се захванах.

Потребителски аватар
tisho_tbk
потребител
потребител
Регистриран: 25 фев 2007, 18:07
Модел на автомобила: Mondeo'2009 2L TDCI 103kw
Контакти:

Мнение от tisho_tbk » 22 яну 2009, 10:10

gorskiq написа:Чакам утре колегата "Отеца" да ми прати копчето за 4 ел. стъкла от шофьорската врата и започвам с операцията. Тогава пак ще пиша какъв е резултата. Ами за някой това може да е излишно, ама с нещо трябва да се занимавам и това е следващото за което се захванах.
Аз правих подобно нещо, но на предните врати. купих кабелите на вратите, механизмите за прозореца и копчета от една цяла кола. разликата със старата ми инсталация се изразяваше в това, че в буксата на вратата (тази кръглата, която свързва купето с вратата) имаше повече пинове и съответно повече кабели - тези за ел. стъкла и за ел.огледала. Според мен най-вероятно ще имаш инсталация в самото купе, и само кабели за вратата ще ти са нужни. препоръчвам ти да вземеш и копчетата на шофьора - оттам се отварят/ затварят задните стъкла и мисля че инсталацията не работи без него копче, поне така беше на предните врати

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec

Мнение от kriki » 23 яну 2009, 00:35

При моето мк2 ситуацията е така базова версия има окабеляване за предни (с изключение на един кабел през арматурното табло, което е адски нелогично) задните се наложи да си ги окабеля сам. Не знам обаче дали като има предни няма да има пусната инсталация и за задните. Освен шофьорската клавиатура ще ти трябва и инсталацията за шофьорската врата понеже буксите на клавиатура за 2 и за 4 стъкла са различни и всички ел. мотори минават първо през шофьорската клавиатура, а за задните от там минава и захранването към вратите, за да може да се забраняват от бутона на шофьорската клавиатура

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител

Мнение от kriki » 23 яну 2009, 00:42

tisho_tbk написа: Аз правих подобно нещо, но на предните врати. купих кабелите на вратите, механизмите за прозореца и копчета от една цяла кола. разликата със старата ми инсталация се изразяваше в това, че в буксата на вратата (тази кръглата, която свързва купето с вратата) имаше повече пинове и съответно повече кабели - тези за ел. стъкла и за ел.огледала. Според мен най-вероятно ще имаш инсталация в самото купе, и само кабели за вратата ще ти са нужни. препоръчвам ти да вземеш и копчетата на шофьора - оттам се отварят/ затварят задните стъкла и мисля че инсталацията не работи без него копче, поне така беше на предните врати
ако може няколко въпросчета колега 1.При теб имаше ли захранване до вратите или се наложи да пускаш. 2. как реши въпроса с дупките за ръчките.

Потребителски аватар
tisho_tbk
потребител
потребител
Регистриран: 25 фев 2007, 18:07
Модел на автомобила: Mondeo'2009 2L TDCI 103kw
Контакти:

Мнение от tisho_tbk » 23 яну 2009, 18:58

kriki написа:
tisho_tbk написа: Аз правих подобно нещо, но на предните врати. купих кабелите на вратите, механизмите за прозореца и копчета от една цяла кола. разликата със старата ми инсталация се изразяваше в това, че в буксата на вратата (тази кръглата, която свързва купето с вратата) имаше повече пинове и съответно повече кабели - тези за ел. стъкла и за ел.огледала. Според мен най-вероятно ще имаш инсталация в самото купе, и само кабели за вратата ще ти са нужни. препоръчвам ти да вземеш и копчетата на шофьора - оттам се отварят/ затварят задните стъкла и мисля че инсталацията не работи без него копче, поне така беше на предните врати
ако може няколко въпросчета колега 1.При теб имаше ли захранване до вратите или се наложи да пускаш. 2. как реши въпроса с дупките за ръчките.
както писах, аз смених цялата инсталация на предните врати, от букста която се свързва с купето ,до крайните (за огледалото и прозореца), демек кабели допълнителни не съм пускал. Дупките на вратите ги запуших с едни тапи за тръби - трябва да отидеш в магазин за ВИК и да потърсиш правилния размер. Пак си личи че е имало нещо ама , ко да праиш....

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител

Мнение от kriki » 23 яну 2009, 23:26

ми аз си мисля за некви пищялки да вградя там че да не си личи че преди е имало нещо, а да се вижда, че в момента има нещо :D .А за кабела попитах защото както вече писах инсталацията и при мен я имаше до буксите на вратите но липсва 1 кабел. тръгва от таблото с предпазителите и стига до една букса намираща се пред дясната врата, и от нея тръгват захранванията за двете врати. Ма аз си го пуснах и всичко е о'к, може би ако си с ел огледала (не знам дали ти си) го има и този кабел, щото аз нямах и за тях ситуацията е като за стъклата до вратите ги има, ама захранването липсва :x

Потребителски аватар
gorskiq
потребител
потребител
Контакти:

Re: Трансформация на задни стъкла от ръчни в ел. при мондео

Мнение от gorskiq » 04 фев 2009, 21:32

Вече приключих с операцията и съм с 4 ел. стъкла. Ще опиша с няколко думи как точно го направих, да съм полезен на други колеги, които желаят да си направят колата с 4 ел. стъкла.
1. Снабдих се с моторчетата, копчетата и пластмасата, в която са монтирани в едно с ел. инсталацията на задните врати.
2. Снабдих се с ключа за управление на 4 ел. стъкла в шофьорската врата + нейната инсталация.
3. След като сравних двете инсталации -моята и новите, реших да не развалям съществуващата, а само да добавя допълнителните кабели.
4. Демонтирах въжетата и механизмите на ръчните повидгачи.
5. Монтирах ел. механизмите, стана много бързо без допълнителни дупки и т. н. Всичко си пасна идеално.
6. В шофьорската врата пуснах допълнително 5 кабела - всички от клавиатурата, единия - лилав е за захранването, което идва от клавиатуртата и е предназначен за задните врати и се разделя на две за всяка от тях.
Другите два са бял и жълт за управление на едната задна врата /нагоре и надолу/, а другите два- бял и жълт със сини ивици са за управлението на другата врата.
7. В задните врати пуснах допълнително по 4 кабела. Единият е лилав за захранването идващо от шофьорската врата, два са съответно бя и жълт за едната врата и бял и жълт със сини ивици за другата. Четвъртият е оранжев с малко сечение за осветление на клавишите. Него го разклоних, още преди да е влязъл в шофьорската врата.
Буксите на колонките, където се свързват кабелите на купето и вратата са направени с мъжки и женски пинове. Тях ги разглобих и им добавих допълнителни пинове за допълнителните кабели. Свързването стана, като фабрично. Ами това е, някой, ако има въпроси ще се постарая да отговоря на всеки.

Потребителски аватар
Next
потребител
потребител
Регистриран: 30 мар 2008, 17:33
Модел на автомобила: Ford Focus 2004, BMW E46 Х2 ,Nissan Navara 2.5di

Re: Полезно - задни стъкла от ръчни в ел. при мондео

Мнение от Next » 04 фев 2009, 23:41

ако може направи някой друга снимка да видим нагледно как е станало
Изображение

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 06 фев 2009, 17:55

А тия пинчета от къде ги намери?
Изображение

Потребителски аватар
gorskiq
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от gorskiq » 06 фев 2009, 18:55

Всичко по колата съм го сглобил и не ми се разглобява отново за да правя снимки, съжалявам, че не се сетих за това по-рано. Женските пинове си дойдоха с ел. моторите и копчетата, а мъжките пинове ги взех от една морга. С пиновете се работи много леко и ел. инсталацията стана като фабрична.

Отговори

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”