Полезно - задни стъкла от ръчни в ел. при мондео
- gorskiq
- потребител
- Регистриран: 21 юли 2006, 12:13
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v Ghia "99, Renault twingo 1.2 8v "00, Ex Ford Mondeo 1.8 16v GLX ''95
- Контакти:
- Status: Извън линия
Полезно - задни стъкла от ръчни в ел. при мондео
Колеги, някой трансформирал ли е задните стъкла от ръчни в електрически при мондео? Набавих си необходимите части, електромотори, ключета, окабеляване от колонката между вратите до копчетата на стъклоподемниците, централното и говорителите. Като се постопли времето ще разхвърлям вратите. Интересува ме дали трябва доста да се добавят кабели в инсталацията или ще е лесно. Пък ако видя зора мисля да я закарам на едни момчета дето правят аларми, музики и т.н. Интересното беше, че когато реших да си слагам халогени в бронята, всичко си беше окабелено буксите бяха затапени и само монтирах халогените, отстраних тапите и смених ключа за включване на фаровете и те светнаха. Благодаря предварително, ако някой се отзове.
Последна промяна от gorskiq на 04 фев 2009, 21:34, променено общо 2 пъти.
- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
Re: ? за трансформация на задни стъкла от ръчни в ел. при мондео
и аз се интересувам от темата. смятам да направя и моите задни ел.
- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI - Местоположение: Димитровград->Хасково
Извинявам се за спама. Ама за какво ви са задни ел. стъкла. Лично аз съм само с предни. Който се вози отзад да си врътка ръчката, каква друга работа има. Не си заслужава усилията. По темата има ли желание мисля че няма да имате проблем. Мисля че е окабелено, но само до врата смисъл там където минават кабелите на сгъвката дрябва да е с букса и до тая букса има кабел а на теб ти трябва буксата която е във врата. Този опит е от Опел Корса слагах му централно. предполагам че за Мондеото е по същия начин.
- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
ами понякога тези които са отзаде не знаят каде са им рацете за да отворят. а понякога отварят, а аз не иска това, а не искам и да им рамжа!

- gorskiq
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v Ghia "99, Renault twingo 1.2 8v "00, Ex Ford Mondeo 1.8 16v GLX ''95
- Контакти:
Чакам утре колегата "Отеца" да ми прати копчето за 4 ел. стъкла от шофьорската врата и започвам с операцията. Тогава пак ще пиша какъв е резултата. Ами за някой това може да е излишно, ама с нещо трябва да се занимавам и това е следващото за което се захванах.
- tisho_tbk
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2007, 18:07
- Модел на автомобила: Mondeo'2009 2L TDCI 103kw
- Контакти:
Аз правих подобно нещо, но на предните врати. купих кабелите на вратите, механизмите за прозореца и копчета от една цяла кола. разликата със старата ми инсталация се изразяваше в това, че в буксата на вратата (тази кръглата, която свързва купето с вратата) имаше повече пинове и съответно повече кабели - тези за ел. стъкла и за ел.огледала. Според мен най-вероятно ще имаш инсталация в самото купе, и само кабели за вратата ще ти са нужни. препоръчвам ти да вземеш и копчетата на шофьора - оттам се отварят/ затварят задните стъкла и мисля че инсталацията не работи без него копче, поне така беше на предните вратиgorskiq написа:Чакам утре колегата "Отеца" да ми прати копчето за 4 ел. стъкла от шофьорската врата и започвам с операцията. Тогава пак ще пиша какъв е резултата. Ами за някой това може да е излишно, ама с нещо трябва да се занимавам и това е следващото за което се захванах.
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
При моето мк2 ситуацията е така базова версия има окабеляване за предни (с изключение на един кабел през арматурното табло, което е адски нелогично) задните се наложи да си ги окабеля сам. Не знам обаче дали като има предни няма да има пусната инсталация и за задните. Освен шофьорската клавиатура ще ти трябва и инсталацията за шофьорската врата понеже буксите на клавиатура за 2 и за 4 стъкла са различни и всички ел. мотори минават първо през шофьорската клавиатура, а за задните от там минава и захранването към вратите, за да може да се забраняват от бутона на шофьорската клавиатура
- kriki
- потребител
ако може няколко въпросчета колега 1.При теб имаше ли захранване до вратите или се наложи да пускаш. 2. как реши въпроса с дупките за ръчките.tisho_tbk написа: Аз правих подобно нещо, но на предните врати. купих кабелите на вратите, механизмите за прозореца и копчета от една цяла кола. разликата със старата ми инсталация се изразяваше в това, че в буксата на вратата (тази кръглата, която свързва купето с вратата) имаше повече пинове и съответно повече кабели - тези за ел. стъкла и за ел.огледала. Според мен най-вероятно ще имаш инсталация в самото купе, и само кабели за вратата ще ти са нужни. препоръчвам ти да вземеш и копчетата на шофьора - оттам се отварят/ затварят задните стъкла и мисля че инсталацията не работи без него копче, поне така беше на предните врати
- tisho_tbk
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2007, 18:07
- Модел на автомобила: Mondeo'2009 2L TDCI 103kw
- Контакти:
както писах, аз смених цялата инсталация на предните врати, от букста която се свързва с купето ,до крайните (за огледалото и прозореца), демек кабели допълнителни не съм пускал. Дупките на вратите ги запуших с едни тапи за тръби - трябва да отидеш в магазин за ВИК и да потърсиш правилния размер. Пак си личи че е имало нещо ама , ко да праиш....kriki написа:ако може няколко въпросчета колега 1.При теб имаше ли захранване до вратите или се наложи да пускаш. 2. как реши въпроса с дупките за ръчките.tisho_tbk написа: Аз правих подобно нещо, но на предните врати. купих кабелите на вратите, механизмите за прозореца и копчета от една цяла кола. разликата със старата ми инсталация се изразяваше в това, че в буксата на вратата (тази кръглата, която свързва купето с вратата) имаше повече пинове и съответно повече кабели - тези за ел. стъкла и за ел.огледала. Според мен най-вероятно ще имаш инсталация в самото купе, и само кабели за вратата ще ти са нужни. препоръчвам ти да вземеш и копчетата на шофьора - оттам се отварят/ затварят задните стъкла и мисля че инсталацията не работи без него копче, поне така беше на предните врати
- kriki
- потребител
ми аз си мисля за некви пищялки да вградя там че да не си личи че преди е имало нещо, а да се вижда, че в момента има нещо
.А за кабела попитах защото както вече писах инсталацията и при мен я имаше до буксите на вратите но липсва 1 кабел. тръгва от таблото с предпазителите и стига до една букса намираща се пред дясната врата, и от нея тръгват захранванията за двете врати. Ма аз си го пуснах и всичко е о'к, може би ако си с ел огледала (не знам дали ти си) го има и този кабел, щото аз нямах и за тях ситуацията е като за стъклата до вратите ги има, ама захранването липсва 

- gorskiq
- потребител
- Контакти:
Re: Трансформация на задни стъкла от ръчни в ел. при мондео
Вече приключих с операцията и съм с 4 ел. стъкла. Ще опиша с няколко думи как точно го направих, да съм полезен на други колеги, които желаят да си направят колата с 4 ел. стъкла.
1. Снабдих се с моторчетата, копчетата и пластмасата, в която са монтирани в едно с ел. инсталацията на задните врати.
2. Снабдих се с ключа за управление на 4 ел. стъкла в шофьорската врата + нейната инсталация.
3. След като сравних двете инсталации -моята и новите, реших да не развалям съществуващата, а само да добавя допълнителните кабели.
4. Демонтирах въжетата и механизмите на ръчните повидгачи.
5. Монтирах ел. механизмите, стана много бързо без допълнителни дупки и т. н. Всичко си пасна идеално.
6. В шофьорската врата пуснах допълнително 5 кабела - всички от клавиатурата, единия - лилав е за захранването, което идва от клавиатуртата и е предназначен за задните врати и се разделя на две за всяка от тях.
Другите два са бял и жълт за управление на едната задна врата /нагоре и надолу/, а другите два- бял и жълт със сини ивици са за управлението на другата врата.
7. В задните врати пуснах допълнително по 4 кабела. Единият е лилав за захранването идващо от шофьорската врата, два са съответно бя и жълт за едната врата и бял и жълт със сини ивици за другата. Четвъртият е оранжев с малко сечение за осветление на клавишите. Него го разклоних, още преди да е влязъл в шофьорската врата.
Буксите на колонките, където се свързват кабелите на купето и вратата са направени с мъжки и женски пинове. Тях ги разглобих и им добавих допълнителни пинове за допълнителните кабели. Свързването стана, като фабрично. Ами това е, някой, ако има въпроси ще се постарая да отговоря на всеки.
1. Снабдих се с моторчетата, копчетата и пластмасата, в която са монтирани в едно с ел. инсталацията на задните врати.
2. Снабдих се с ключа за управление на 4 ел. стъкла в шофьорската врата + нейната инсталация.
3. След като сравних двете инсталации -моята и новите, реших да не развалям съществуващата, а само да добавя допълнителните кабели.
4. Демонтирах въжетата и механизмите на ръчните повидгачи.
5. Монтирах ел. механизмите, стана много бързо без допълнителни дупки и т. н. Всичко си пасна идеално.
6. В шофьорската врата пуснах допълнително 5 кабела - всички от клавиатурата, единия - лилав е за захранването, което идва от клавиатуртата и е предназначен за задните врати и се разделя на две за всяка от тях.
Другите два са бял и жълт за управление на едната задна врата /нагоре и надолу/, а другите два- бял и жълт със сини ивици са за управлението на другата врата.
7. В задните врати пуснах допълнително по 4 кабела. Единият е лилав за захранването идващо от шофьорската врата, два са съответно бя и жълт за едната врата и бял и жълт със сини ивици за другата. Четвъртият е оранжев с малко сечение за осветление на клавишите. Него го разклоних, още преди да е влязъл в шофьорската врата.
Буксите на колонките, където се свързват кабелите на купето и вратата са направени с мъжки и женски пинове. Тях ги разглобих и им добавих допълнителни пинове за допълнителните кабели. Свързването стана, като фабрично. Ами това е, някой, ако има въпроси ще се постарая да отговоря на всеки.
- Next
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2008, 17:33
- Модел на автомобила: Ford Focus 2004, BMW E46 Х2 ,Nissan Navara 2.5di
Re: Полезно - задни стъкла от ръчни в ел. при мондео
ако може направи някой друга снимка да видим нагледно как е станало
- gorskiq
- потребител
- Контакти:
Re: Полезно - задни стъкла от ръчни в ел. при мондео
Всичко по колата съм го сглобил и не ми се разглобява отново за да правя снимки, съжалявам, че не се сетих за това по-рано. Женските пинове си дойдоха с ел. моторите и копчетата, а мъжките пинове ги взех от една морга. С пиновете се работи много леко и ел. инсталацията стана като фабрична.