Фиеста 1.4i 97г. харчи много масло
-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2007, 23:59
- Модел на автомобила: BMW 320d `02, Ford Mondeo 2.0 136 p.s, Suzuki Swift 1.3
- Status: Извън линия
Re: Фиеста 1.4i 97г. харчи много масло
На мен пък всички майстори до сега са ми казвали, че по-стар мотор задължително на синтетика - по - добри характеристики, за да му се удължи живота. И аз съм на това мнение като Paci, че синтетиката прави филм, а по-гъстото и некачествено масло маже.
Иначе колата утре трябва да е готова - работата се проточи, че и рейката беше протекла и реших да съчетая двата ремонта. Като мина някой др. километър ще пиша за какво става въпрос.
Иначе колата утре трябва да е готова - работата се проточи, че и рейката беше протекла и реших да съчетая двата ремонта. Като мина някой др. километър ще пиша за какво става въпрос.

Fix Or Repair Daily
-
- потребител
Колеги, колата е готова след много многооо зор от страна на майстора, то бяха псувни нечувани
- мотора наистина е много шибан за работа, много е тясно и в същото време е много претруфен с какви ли не джунджурии. Гумичките (Ford Genuine Spare Parts) струваха 68 лв. като половината бяха един вид , другата половина друг вид (мисля, че едните всмукателни, а другите изпусквателни). Труда беше около 70 лв. Дали още харчи масло и колко ще ви кажа след няколко стотин км.
И малко offtopic рециклиране на рейка - 130 лв., сваляне и качване 70 лв. гаранция - 1 година.
Та това е засега.

И малко offtopic рециклиране на рейка - 130 лв., сваляне и качване 70 лв. гаранция - 1 година.
Та това е засега.

Fix Or Repair Daily
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Колега браво за това , че влизаш и обясняваш нещата подробно , очакваме най-важното ти съобщение , а именно какъв ти е разхода след ремонта
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

-
- потребител
Такааааааам. Много лоши новини.
Разход на масло - същият след смяната на гумички. Остава ми да пробвам това с по-гъстото масло и ако пак не стане отиваме на сигменти, глава, биали, гарнитури и още много такива прекрасни неща струващи цяло състояние.
Просто не знам какво ще я правя.

Fix Or Repair Daily
-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
- Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16

-
- потребител
Като че ли най-добре ще е полусинтетика 10 W 40.
Fix Or Repair Daily
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.
Колега, не се сърди за това което ще ти препоръчам, но според мен е най-добре да я "ожениш". За ремонта който описваш едва ли ще дадеш по малко 500-600 лева, че и повече. Най-лошото обаче при тези ремонти е, че нямаш гаранция за успех:(bXtreme8833 написа:Такааааааам. Много лоши новини.Разход на масло - същият след смяната на гумички. Остава ми да пробвам това с по-гъстото масло и ако пак не стане отиваме на сигменти, глава, биали, гарнитури и още много такива прекрасни неща струващи цяло състояние.
Просто не знам какво ще я правя.
После пък нещо друго ще излезе-струва ли си да платиш 30% за ремонт от общата стойност на автомобила?
Успех все пак ако си решил да я правиш, но според мен ако я продадеш добави тези пари които би дал за ремонт и си вземи нещо по-добро.

- bateto_toshko
- потребител
и каква е гаранцията , че като я продаде , следващата която ще вземе , ще е по добра?.....А ако я "ожени" сигурно трябва да внимава новия жених да не е от лошите батковци , че после вместо ремонт на продадената кола да ремонтира себе си
.....по скоро му трябва добър майстор и хубави части на човека , ама той си знае най-добре

-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.
Ами да ти кажа колега, вече майсторите захитряха. Малко хора се хващат да отварят двигател за ремонт. Всеки гледа да смени шарнир, накрайник, маншон, каре или накладки -там за половин час 20-30 лева са му сигурни и няма големи главоболия, така че задачата с "добрия майстор" хич не е от лесните.bateto_toshko написа:и каква е гаранцията , че като я продаде , следващата която ще вземе , ще е по добра?.....А ако я "ожени" сигурно трябва да внимава новия жених да не е от лошите батковци , че после вместо ремонт на продадената кола да ремонтира себе си.....по скоро му трябва добър майстор и хубави части на човека , ама той си знае най-добре
Ако има наистина доверие на някого, който няма да му вземе парите бадева да действа колегата.
Пак пожелавам успех.
-
- потребител
Точно така - като взема нова кола откаде мога да бъда сигурен, че няма пак да протече като възбудена шунда
И търговците на коли са толкова изпедепсани - правят ти кола да изглежда перфектно без никакви течове и точно след 1 месец - щайга с лайна. Поне в тая знам какво съм вложил и никога няма да си избия реалната стойност - най много да и взема 2500 лв.+ предвидените за ремонта 600лв = 3100 лв. и какво да си купя с тях? От форд та на голф (от трън та на глог). Така че засега мисля да си и правя ремонта и ще видим какво ще излезе. Само се моля да не излезнат бутала за смяна, че оттам биелни лагери и става толкова дебел к**, че немам думи.

Fix Or Repair Daily
- bateto_toshko
- потребител
аз мисля , че и двамата сме прави на половинаvvasilev написа:Ами да ти кажа колега, вече майсторите захитряха. Малко хора се хващат да отварят двигател за ремонт. Всеки гледа да смени шарнир, накрайник, маншон, каре или накладки -там за половин час 20-30 лева са му сигурни и няма големи главоболия, така че задачата с "добрия майстор" хич не е от лесните.bateto_toshko написа:и каква е гаранцията , че като я продаде , следващата която ще вземе , ще е по добра?.....А ако я "ожени" сигурно трябва да внимава новия жених да не е от лошите батковци , че после вместо ремонт на продадената кола да ремонтира себе си.....по скоро му трябва добър майстор и хубави части на човека , ама той си знае най-добре
Ако има наистина доверие на някого, който няма да му вземе парите бадева да действа колегата.
Пак пожелавам успех.