Фиеста 1.4i 97г. харчи много масло

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
bXtreme8833
потребител
потребител
Регистриран: 05 ное 2007, 23:59
Модел на автомобила: BMW 320d `02, Ford Mondeo 2.0 136 p.s, Suzuki Swift 1.3
Status: Извън линия

Re: Фиеста 1.4i 97г. харчи много масло

Мнение от bXtreme8833 » 20 май 2009, 20:20

На мен пък всички майстори до сега са ми казвали, че по-стар мотор задължително на синтетика - по - добри характеристики, за да му се удължи живота. И аз съм на това мнение като Paci, че синтетиката прави филм, а по-гъстото и некачествено масло маже.
Иначе колата утре трябва да е готова - работата се проточи, че и рейката беше протекла и реших да съчетая двата ремонта. Като мина някой др. километър ще пиша за какво става въпрос. :D:
Fix Or Repair Daily

bXtreme8833
потребител
потребител

Мнение от bXtreme8833 » 22 май 2009, 20:06

Колеги, колата е готова след много многооо зор от страна на майстора, то бяха псувни нечувани :lol: - мотора наистина е много шибан за работа, много е тясно и в същото време е много претруфен с какви ли не джунджурии. Гумичките (Ford Genuine Spare Parts) струваха 68 лв. като половината бяха един вид , другата половина друг вид (мисля, че едните всмукателни, а другите изпусквателни). Труда беше около 70 лв. Дали още харчи масло и колко ще ви кажа след няколко стотин км.
И малко offtopic рециклиране на рейка - 130 лв., сваляне и качване 70 лв. гаранция - 1 година.
Та това е засега. :mrgreen:
Fix Or Repair Daily

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 22 май 2009, 23:30

Колега браво за това , че влизаш и обясняваш нещата подробно , очакваме най-важното ти съобщение , а именно какъв ти е разхода след ремонта
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

bXtreme8833
потребител
потребител

Мнение от bXtreme8833 » 26 май 2009, 22:00

Такааааааам. Много лоши новини. :evil: Разход на масло - същият след смяната на гумички. Остава ми да пробвам това с по-гъстото масло и ако пак не стане отиваме на сигменти, глава, биали, гарнитури и още много такива прекрасни неща струващи цяло състояние. :-/: Просто не знам какво ще я правя.
Fix Or Repair Daily

Вейдър
потребител
потребител
Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16

Мнение от Вейдър » 27 май 2009, 12:18

:roll: С тия масла ме хвърляте в дълбок размисъл. и моя батко май почва да харчи масло. Всъщност не разбирам какъв е проблема с 15 W 40.Защо и реномирани марки произвеждат такива масла? Моя двигател като е на минимум 182 000 км. какво да му сипвам.Скоро предстои смяна? (Извинете, че питам тук)
Изображение . May the FORD be with you !
PANZERLIED https://www.youtube.com/watch?v=SndPb5XohYM

bXtreme8833
потребител
потребител

Мнение от bXtreme8833 » 27 май 2009, 14:59

Като че ли най-добре ще е полусинтетика 10 W 40.
Fix Or Repair Daily

vvasilev
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.

Мнение от vvasilev » 27 май 2009, 20:13

bXtreme8833 написа:Такааааааам. Много лоши новини. :evil: Разход на масло - същият след смяната на гумички. Остава ми да пробвам това с по-гъстото масло и ако пак не стане отиваме на сигменти, глава, биали, гарнитури и още много такива прекрасни неща струващи цяло състояние. :-/: Просто не знам какво ще я правя.
Колега, не се сърди за това което ще ти препоръчам, но според мен е най-добре да я "ожениш". За ремонта който описваш едва ли ще дадеш по малко 500-600 лева, че и повече. Най-лошото обаче при тези ремонти е, че нямаш гаранция за успех:(
После пък нещо друго ще излезе-струва ли си да платиш 30% за ремонт от общата стойност на автомобила?
Успех все пак ако си решил да я правиш, но според мен ако я продадеш добави тези пари които би дал за ремонт и си вземи нещо по-добро. _friends_

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 27 май 2009, 22:29

и каква е гаранцията , че като я продаде , следващата която ще вземе , ще е по добра?.....А ако я "ожени" сигурно трябва да внимава новия жених да не е от лошите батковци , че после вместо ремонт на продадената кола да ремонтира себе си :roll:.....по скоро му трябва добър майстор и хубави части на човека , ама той си знае най-добре

vvasilev
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.

Мнение от vvasilev » 28 май 2009, 15:52

bateto_toshko написа:и каква е гаранцията , че като я продаде , следващата която ще вземе , ще е по добра?.....А ако я "ожени" сигурно трябва да внимава новия жених да не е от лошите батковци , че после вместо ремонт на продадената кола да ремонтира себе си :roll:.....по скоро му трябва добър майстор и хубави части на човека , ама той си знае най-добре
Ами да ти кажа колега, вече майсторите захитряха. Малко хора се хващат да отварят двигател за ремонт. Всеки гледа да смени шарнир, накрайник, маншон, каре или накладки -там за половин час 20-30 лева са му сигурни и няма големи главоболия, така че задачата с "добрия майстор" хич не е от лесните.
Ако има наистина доверие на някого, който няма да му вземе парите бадева да действа колегата.
Пак пожелавам успех.

bXtreme8833
потребител
потребител

Мнение от bXtreme8833 » 28 май 2009, 23:48

Точно така - като взема нова кола откаде мога да бъда сигурен, че няма пак да протече като възбудена шунда :?: И търговците на коли са толкова изпедепсани - правят ти кола да изглежда перфектно без никакви течове и точно след 1 месец - щайга с лайна. Поне в тая знам какво съм вложил и никога няма да си избия реалната стойност - най много да и взема 2500 лв.+ предвидените за ремонта 600лв = 3100 лв. и какво да си купя с тях? От форд та на голф (от трън та на глог). Така че засега мисля да си и правя ремонта и ще видим какво ще излезе. Само се моля да не излезнат бутала за смяна, че оттам биелни лагери и става толкова дебел к**, че немам думи. :evil: :evil: :evil:
Fix Or Repair Daily

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 29 май 2009, 11:09

vvasilev написа:
bateto_toshko написа:и каква е гаранцията , че като я продаде , следващата която ще вземе , ще е по добра?.....А ако я "ожени" сигурно трябва да внимава новия жених да не е от лошите батковци , че после вместо ремонт на продадената кола да ремонтира себе си :roll:.....по скоро му трябва добър майстор и хубави части на човека , ама той си знае най-добре
Ами да ти кажа колега, вече майсторите захитряха. Малко хора се хващат да отварят двигател за ремонт. Всеки гледа да смени шарнир, накрайник, маншон, каре или накладки -там за половин час 20-30 лева са му сигурни и няма големи главоболия, така че задачата с "добрия майстор" хич не е от лесните.
Ако има наистина доверие на някого, който няма да му вземе парите бадева да действа колегата.
Пак пожелавам успех.
аз мисля , че и двамата сме прави на половина :D .Шанса да си купиш добра кола е кажи речи колкото шанса да намериш кадърен майстор, така , че наздраве и без лоши чувства _friends_

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”