Проблем с духалото
- balhara
- потребител
- Регистриран: 04 яну 2009, 13:41
- Модел на автомобила: Fiesta 98 16v 1.25
- Status: Извън линия
Проблем с духалото
Имам проблем с духалото. Работи само на 4-та степен. Независимо дали е на парно или на климатик, ако не е на последна степен не духа изобщо. Интересното е че от време на време се оправя за ден-два но след това пак умира. Някой ако има идея да я сподели
Мерси предварително. 

- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Проблем с духалото
Основно проблема май е с най-долната лява жичка, която има вероятност някой щъркел да я срита като се качи.
И при мен от доста време се появи проблем обаче беше много плавно.
Ту понасмръдваше на изгоряло, ту спираше и накрая такъв леж е вече, че май няма оправия.
Успях с 300 зора зимата в студа да извадя стопената букса и да запоя кабел на разтопената клема който да свъжа към прекъснатия кабел.
Просто нямах как да смъквам поялници доло и да запоявам на място защото който се гъзил там е видял, че няма как да стане или трябва да си доста гъвкав и сръчен, че да се получи нещо.
Обаче пак почна да смърди и да прекъсва защото гнездото на клемата е доста разтопено и тя бяга.
Уплътних с PVC лента която нагънах.
Кара доста време така и тия дни пак прави мизерии, но без да смърди на изгоряло.
Ба ли я у маата вече какво да я правя освен да си диря нова в морга и да режа кабели за да я сменя.
И при мен от доста време се появи проблем обаче беше много плавно.
Ту понасмръдваше на изгоряло, ту спираше и накрая такъв леж е вече, че май няма оправия.
Успях с 300 зора зимата в студа да извадя стопената букса и да запоя кабел на разтопената клема който да свъжа към прекъснатия кабел.
Просто нямах как да смъквам поялници доло и да запоявам на място защото който се гъзил там е видял, че няма как да стане или трябва да си доста гъвкав и сръчен, че да се получи нещо.
Обаче пак почна да смърди и да прекъсва защото гнездото на клемата е доста разтопено и тя бяга.
Уплътних с PVC лента която нагънах.
Кара доста време така и тия дни пак прави мизерии, но без да смърди на изгоряло.
Ба ли я у маата вече какво да я правя освен да си диря нова в морга и да режа кабели за да я сменя.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Re: Проблем с духалото
На мен като ми изчезнаха 1,2 и3-та степен на вентилатора проблема беше в буксата, беше се разтопила и нагорели кабелните обувки. Почистих ги, но ефекта беше временен.
Махнах я тая букса и запоих 4 яки кабела с кабелни обувки и повече от 2 години няма проблем.
Верно, че беше голям зор, защото снопа откъм купето е много късичък.
Грозно стана, но много здраво... пък и не се вижда.
По някое време днес ще го огледам в какво състояние е и ще го снимам.
Не са мръднали грам за 2 години

Махнах я тая букса и запоих 4 яки кабела с кабелни обувки и повече от 2 години няма проблем.
Верно, че беше голям зор, защото снопа откъм купето е много късичък.
Грозно стана, но много здраво... пък и не се вижда.
По някое време днес ще го огледам в какво състояние е и ще го снимам.
Не са мръднали грам за 2 години