Не ми работи осветлението в купето - решен
-
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
- Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i
- Status: Извън линия
Не ми работи осветлението в купето - решен
Та значи реших да сваля плафона на тавана и да го изчистя, че от пипане бая беше почернял. Само че при откачането на клемите едната опря в пътечките на плафона и даде късо (искри). После така и не светна лампата, нито на положение отворена врата, нито на постоянно светене. Крушката я пробвах на друго място и свети. Плафоните в багажника и жабката си работят и не съм забелязал нещо друго да е отказало. Къде може да е проблемът, мисля си за някой бушон, но не знам кой. Колата е фокус 2
Оказа се бушон от вътрешното табло № 43 ( interior lights fuse # 43 ford focus 2 ), уж ги проверявах вчера всички, но съм го пропуснал.
Надявам се да е полезна темата на някой.
Оказа се бушон от вътрешното табло № 43 ( interior lights fuse # 43 ford focus 2 ), уж ги проверявах вчера всички, но съм го пропуснал.
Надявам се да е полезна темата на някой.
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Re: Не ми работи осветлението в купето - решен
Да, винаги подценяваме значението на първата стъпка от всички инструкции в ръководствата - да се откачи минуса от акумулатора. Особено когато става въпрос за постоянно активните вериги.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
-
- потребител
- Регистриран: 23 апр 2010, 11:51
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
Аз имам сьщия проблем на мондео 98г. и незнам дали имам бушони ватре в купето защото проверих всички които са отпред под капака и се оказаха здрави
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Мондеото има предпазители под таблото в ляво от волана. Като си завреш главата при педалите и погледнеш на горе се вижда таблото има един палец които като го натиснеш на вътре и предният край на таблото пада на долу(от зад е на пантички) за да получиш достъп до самите предпазители.
-
- потребител
- Регистриран: 24 май 2010, 14:49
- Модел на автомобила: '04 Mondeo Mk3 2.0 TDCI estate
Нека да добавя нещо към темата за да не отварям нова - значи днес си реших проблема с плафона - значи предпазителя под краката беше здрав, крушка здрава и се оказа че като отворя задните врати всичко си е наред и свети и тогава разглобих датчиците и бяха окислено. След зачистване всичко си дойде на място. Така че проверявайте си и самите датчици на вратите! Надявам се че съм бил полезен