Не ми работи осветлението в купето - решен

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
expl0de
потребител
потребител
Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i
Status: Извън линия

Не ми работи осветлението в купето - решен

Мнение от expl0de » 14 апр 2010, 18:45

Та значи реших да сваля плафона на тавана и да го изчистя, че от пипане бая беше почернял. Само че при откачането на клемите едната опря в пътечките на плафона и даде късо (искри). После така и не светна лампата, нито на положение отворена врата, нито на постоянно светене. Крушката я пробвах на друго място и свети. Плафоните в багажника и жабката си работят и не съм забелязал нещо друго да е отказало. Къде може да е проблемът, мисля си за някой бушон, но не знам кой. Колата е фокус 2

Оказа се бушон от вътрешното табло № 43 ( interior lights fuse # 43 ford focus 2 ), уж ги проверявах вчера всички, но съм го пропуснал.
Надявам се да е полезна темата на някой.

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Re: Не ми работи осветлението в купето - решен

Мнение от peterdi_bg » 15 апр 2010, 14:30

Да, винаги подценяваме значението на първата стъпка от всички инструкции в ръководствата - да се откачи минуса от акумулатора. Особено когато става въпрос за постоянно активните вериги.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Kenniy
потребител
потребител
Регистриран: 23 апр 2010, 11:51
Модел на автомобила: Ford Mondeo

Мнение от Kenniy » 26 апр 2010, 02:47

Аз имам сьщия проблем на мондео 98г. и незнам дали имам бушони ватре в купето защото проверих всички които са отпред под капака и се оказаха здрави

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec

Мнение от kriki » 27 апр 2010, 21:15

Мондеото има предпазители под таблото в ляво от волана. Като си завреш главата при педалите и погледнеш на горе се вижда таблото има един палец които като го натиснеш на вътре и предният край на таблото пада на долу(от зад е на пантички) за да получиш достъп до самите предпазители.

Иван Вълков
потребител
потребител
Регистриран: 24 май 2010, 14:49
Модел на автомобила: '04 Mondeo Mk3 2.0 TDCI estate

Мнение от Иван Вълков » 29 май 2010, 12:13

Нека да добавя нещо към темата за да не отварям нова - значи днес си реших проблема с плафона - значи предпазителя под краката беше здрав, крушка здрава и се оказа че като отворя задните врати всичко си е наред и свети и тогава разглобих датчиците и бяха окислено. След зачистване всичко си дойде на място. Така че проверявайте си и самите датчици на вратите! Надявам се че съм бил полезен :D

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”