Сериозен проблем с еърбег на Мондео МКIII
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
- Status: Извън линия
Сериозен проблем с еърбег на Мондео МКIII
Значи какъв е проблема. Показва ми грешка номер 16 проблем с пасажерската седалка, или по-точно сензор мрежата, която е залепена за дунапрена. Един много тежък човек седна на седалката, оттам се е нарушила, понеже е много тънка и т.н. Сега от 8 еърбега, нямам нито един, лампата свети постоянно, след като си изиграе репертоара от брой поредни примигвания. Днес взех мрежа, уж работеща(това със сигурност не мога да го знам) втора ръка, като майстора ми твърди, че в момента, в който я закача на буксата, трябва да се оправи. Е, да ама не, проблема си стои. Откачих акумулатора за 10-на мин., но същата работа... От Мото-пфое искат майка си и баща за нова такава, там съм го изключил като вариант. Другото е да се направи някакъв модул, който да лъже системата, като възглавниците да си работят. Не знам дали самата мрежа трябва да си е на дунапрена, за да работи, понеже тази като я закачих, си е във въздуха, така да се каже. Някой, ако има идея, съвет да каже или ако се е сблъсквал с подобно нещо, ако може да помогне, ще съм благодарен 

Който кара Форд е горд!
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Re: Сериозен проблем с еърбег на Мондео МКIII
Теоретично!
Виж какво е съпротивлението на сензора на шофьорската седалка и запой на пасажерската резистор със същото съпротивление. Така ще върнеш системата в работно положение. Ефекта ще е, че няма да дава аларма, когото пътника е седнал и не е закопчал колана.
Другия вариант е да видиш къде е прекъснал сензора на седалката. Има вероятност съпротивлението на ІІ-рата ръка сензор да е различно.
Друго което се сещам е, че на по-новите автомобили грешката не се изчиства при изключване на акумулатора, защото се записва в флеш памет, а не в енерго зависима такава.
Виж какво е съпротивлението на сензора на шофьорската седалка и запой на пасажерската резистор със същото съпротивление. Така ще върнеш системата в работно положение. Ефекта ще е, че няма да дава аларма, когото пътника е седнал и не е закопчал колана.
Другия вариант е да видиш къде е прекъснал сензора на седалката. Има вероятност съпротивлението на ІІ-рата ръка сензор да е различно.
Друго което се сещам е, че на по-новите автомобили грешката не се изчиства при изключване на акумулатора, защото се записва в флеш памет, а не в енерго зависима такава.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
аз доколкото знам шофьорската седалка няма такава мрежа ,все пак няма как да се движи колата ако там няма човек нали ... пробвай с изчистване на грешката ,възможно е и тая мрежа която си купил да е дефектна също ... мисля че и със светеща лампа на еърбега наличните еърбеци ще сработят при удар ако това основно те притеснява
- baidido
- потребител
Прав си, нямаAlexi написа:аз доколкото знам шофьорската седалка няма такава мрежа ,все пак няма как да се движи колата ако там няма човек нали ... пробвай с изчистване на грешката ,възможно е и тая мрежа която си купил да е дефектна също ... мисля че и със светеща лампа на еърбега наличните еърбеци ще сработят при удар ако това основно те притеснява

Който кара Форд е горд!
- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
Дидо сигорен ли си че не е от кабелаците?На мен от извесно време също ми свети самоче код 22 волана демек,от време навреме като завивам на дясно и хоп почва да мига утре ще го разглобя да ми видя карантията 

- baidido
- потребител
Не знам Чефо, в нищо не съм сигурен вече...Пък и ти отдолу виждал ли си за колко и какви кабели става на въпрос, аз там не пипам...
Който кара Форд е горд!
- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
Няма нищо страшно от долуbaidido написа:Не знам Чефо, в нищо не съм сигурен вече...Пък и ти отдолу виждал ли си за колко и какви кабели става на въпрос, аз там не пипам...

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
При мен и на двета седалки има сензор за наличие на нещо (задник напримерAlexi написа:аз доколкото знам шофьорската седалка няма такава мрежа ,все пак няма как да се движи колата ако там няма човек нали ... пробвай с изчистване на грешката ,възможно е и тая мрежа която си купил да е дефектна също ... мисля че и със светеща лампа на еърбега наличните еърбеци ще сработят при удар ако това основно те притеснява