Високи обороти на Фиеста 1,4 бензин

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
k.paliev
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2009, 23:07
Модел на автомобила: ford ka
Status: Извън линия

Високи обороти на Фиеста 1,4 бензин

Мнение от k.paliev » 23 мар 2013, 18:42

Здравейте колеги,

Закупих Форд Фиеста, 1.4 бензин 2005 г. За сега е без номера и ми е трудно да я прекарвам до майстори.

Колата има следният проблем:

Когато я запаля и държи високи обороти 1500, и другото което ми прави впечатление, че много бързо загрява и включва перката. Форсирва се нормално и не прекъсва.

Направихме диагностика и нищо не показа. Маслото е бистро, антифриза си е чист. т.е. няма предпоставки на прегряван двигател.

Бихте ли ми помогнали в търсенето на проблема?

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Re: Високи обороти на Фиеста 1,4 бензин

Мнение от DigiPro » 23 мар 2013, 21:21

И аз карам същият двигател на Fusion. При първо палене на студен двигател е напълно нормално оборотите да са 1500. Колкото по-студено е навън толкова по-дълго време ги задържа на 1500. След това постепенно падат до 1000 и накрая до 850-900 като загрее. Иначе при тези температури (до към +10-на градуса) трябва доста време да бръмча в задръстване и да мърдам по малко на първа за да загрее и да се включи перката. Този двигател доста бързо достига работна температура и има много силно парно. Стрелката ако не подминава много средата не мисля, че имаш проблем.
П.С. Може да пуснеш таблото в тест режим и да следиш температурата на двигателя на дисплея на километража: http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=54739

k.paliev
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2009, 23:07
Модел на автомобила: ford ka

Re: Високи обороти на Фиеста 1,4 бензин

Мнение от k.paliev » 31 мар 2013, 18:06

при мен обаче оборотите не падат а двигателя загрява много бързо и даже включва перката след 10 мин. работене на двигатела. при същите обороти. Казаха ми че може да е от някакъв датчик на температурата ама незнам.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”