Монтаж задни ел. стъкла Мондео МК2
- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
- Status: Извън линия
Монтаж задни ел. стъкла Мондео МК2
Момчета здравейте. Колата ми е Мондео МК2, GHIA, но нямам ел. стъкла отзад. Поръчал съм вече всичко необходимо - 2те задни ел. машинки, копчетата заедно с панелчетата, цялото окабеляване за двете задни врати от кола с ел. стъкла, цялто окабеляване на предна лява /шофьорска/ врата, че дори и корите за задните врати че да не стоят дупките от ръчките, ами направо и корите да сменя. Остана да си набавя копчето с 4те бутона от шофьорската врата, ако някой има за продаване такова, да се обажда. Та въпросите ми са следните - това което съм набавил ще ми бъде ли напълно достатъчно за операцията или ще ми трябва и нещо друго. След като имам цялото окабеляване на 3те врати /2те задни и шофьорската/, ще стане ли работата само "plug and play", тоест махам старото окабеляване и боцвам новото на буксите, или е необходимо и някакво друго допълнително пускане на кабели или преправяне, понеже не съм на ТИ с електричарската работа. А корите за задните врати дето съм взел, са от седан, а моето е хечбек - има ли разлика и ще станат ли тези кори. Благодаря предварително на момчетата дето ще се изкажат, надявам се да ми помогнат.
- gorskiq
- потребител
- Регистриран: 21 юли 2006, 12:13
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v Ghia "99, Renault twingo 1.2 8v "00, Ex Ford Mondeo 1.8 16v GLX ''95
- Контакти:
Re: Монтаж задни ел. стъкла Мондео МК2
На предишното ми мондео я направих тази операция, не е сложно и ти ще се справиш, щом си свалил всичко от друга кола. Пускане на кабели ще ти трябват от предната врата до задните две колонки /между пантите/ там където се захващат кабелите мъжко за женско. Аз си купувах допълнително пинове за да стане всичко като фабрично. Корите ще ти паснат, еднакви са всички купета.
- martin1977
- потребител
А дали не е възможно да има окабеляване от предната врата до задните две колонки и да е достатъчно само окабеляването във вратите - двете задни и шофьорската. Колата е Джия! Струва ми се малко разправия с тия кабели, но ако се налага- какво да правя, ще го мъча. А как мога да имам осветление над дръжката за отваряне на вратата /вътрешната/. Виждал съм такива мондео.
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Всичко може, аз инсталацията за задните стъкла съм си я правил, но за осветлението имах окабеляване.
Осветлението на дръжките се взема от осветлението на бутона, аз така съм го направил.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Осветлението на дръжките се взема от осветлението на бутона, аз така съм го направил.

- martin1977
- потребител
Като махна корите и видя какво се случва под тях, може и да ми се изяснят някои неща. Сега си говоря малко наизуст. Кофтито е че хич ме няма по електрическата част /то по коя ли ме има/ и ако не е окабелено, ще се въртя като "обран евреин" и няма да знам какво да правя. Но тия дни ще го правя и ще пиша какво се случва. Може и да не е толкова страшно.
- Didibao
- потребител
Не корите, гледай буксите от към купето.

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Да, за осветлението на дръжките както каза колегата взимаш от буксата на бутона. Не е трудно ще се справиш.
- martin1977
- потребител
А дано.... ама на дали... Шегувам се. Важно е желанието, ще пиша когато се справя /или не се справя/. Разбрах че от бутона трябва да взема ток, но там над дръжката няма заготовка за крушка, а само стъкълце и сигурно трябва да измислям как да закрепя крушка. А сигурно трябва да е някакъв светодиод .... какви да взема, къде да ги търся и как да ги захвана там? А те сигурно ще светят постоянно когато са запалени фаровете, това не пречи ли или те не нагряват и не консумират почти нищо?
- Didibao
- потребител
Аз съм със светодиод в дръжките и резистор свързан последователно на него, резистора ти е 470 ома, но според мен това с осветлението ти е най-малкия проблем при цялата интервенция!!!