Fiesta 1,25 Zetec Загрява ПРОБЛЕМ!

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
AngelovN
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2014, 20:53
Модел на автомобила: Fiesta 1,25 Zetec
Status: Извън линия

Fiesta 1,25 Zetec Загрява ПРОБЛЕМ!

Мнение от AngelovN » 03 ное 2014, 10:08

Здравейте, нов съм във форума затова ме извинете ако пускам темата не където трябва. Имам следния проблем Фиестичката ми загрява стрелката отива в червено, а маркучите към радиатора не са топли. Смених 2 термостата ( защото нямаше промяна пак загрява и не отвяряха, а видимо бяха различни от моя който беше на колата). Ходих в МФ Шумен там ми казаха че термостата и го смениха. Но колата продължи да има същия проблем с загряването . Върнах се пак да питам какво става и да ми дадат обяснение. Смениха версията че водната ми помпа не работела и турбинката и се превъртала от оста. Не правела добра циркулация на антифриза. Питах го ако махна термостата и карам без термостат при не работеща водна помпа ( както твърдят ) колата ми ще заграе пак до червена зона. Отговориха ДА. Махнах термостата и карах без него по байр на горе на 2-ра с около 3500 оборота колата едвам загря, като спрях колата едвам влезе в NORMAL в/у OR . На връщане надолу стрелката седеше преди N. Всички маркучи бяха топли. За мен водната помпа циркулира антифриза. Като махна тънкото маркуче към казанчето и като дам газ хвърля от там антифриз. Тук във форума четах за подобен случай на едно мондео, при което водната помпа е циркулирала антифриза, но не достатъчно поради превъртане на турбинката. Само да спомена че стария и новия термостат са пробвани в тенджера с вода и двата отварят. Някой ако знае какво може да и е на Фиестичката , моля ви пишете .

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня

Re: Fiesta 1,25 Zetec Загрява ПРОБЛЕМ!

Мнение от paci » 03 ное 2014, 12:13

Всичките умници дето са ти давали акъл сетиха ли се да премерят реалната температура на антифриза?
Имаше една много стара тема за такъв проблем. Пиша от телефона и ми е малко трудно :) Като си седна на компа ще се опитам да ти я намеря. Проблема е в масата м/у купето и двигателя.

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 03 ное 2014, 13:48

Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор

Мнение от paci » 03 ное 2014, 16:17

madboy написа:Тъз ли тема
Не
Онази си беше за Zetec и бяха разглобили целия двигател.

mrdds беше видял колата на живо и я беше оправил.
Не намирам темата.

Сега заради тази тема се сетих да погледна моя кабел.
Еми разкачен е. То нали след 8 години само каране и не баране дойде време и да се прави.

Сега кой знае къде си имам нова маса ...

AngelovN
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2014, 20:53
Модел на автомобила: Fiesta 1,25 Zetec

Мнение от AngelovN » 05 ное 2014, 14:25

Пуснах кабел от минуса на акумулатора до двигателя. Дадох на късо буксата на датчика за температурата която е за таблото с което проверих дали случайно имам проблем с инсталацията. И пак същата работа.

Мисля да измеря реалната температура както колегата paci спомена и тогава евентуално да сменям датчика за Т на таблото. Направо в чудо се видях с тая кола :(

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор

Мнение от paci » 05 ное 2014, 17:03

Това е 1.7, но по-едър план не намерих на който мога да ти покажа позицията на въпросната маса. Оградил съм го с червено
При мен там е монтиран изпарителя и не мога да снимам нищо
Масата е към купето, а ти си слагал от акумулатора към двигателя.

Единия край на този шнур е към купето, а другия при мен е на изпускателните колектори, а при тебе може да е директно на блока
Прикачени файлове
DSCF0131-1.jpg

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”