мондео проблем
-
- Status: Извън линия
мондео проблем
когато карам на газ няма проблеми ,като мина на бензин и дам газ по така доволно започват да се чуват клапаните как тракът яко , а на газ тва го няма та кво да правя някои има ли идея добавка нещо ултра звук да я карам ли и аз не знам що така става и какво ще помогне 

-
-
- потребител
- Регистриран: 08 окт 2006, 19:07
- Модел на автомобила: 2000 Mercedes S500
2006 Toyota Prius
1996 Toyota RAV4 - Местоположение: Бургас
Да, изгори този бензин и сложи хубав. Аз карам само на газ. Бензин сипвам много рядко и само А95 от Петрол и съм нямал грижи. Преди веднъж пробвах да сложа А92 и беше започнал да чука аванса при рязко подаване на газ. Ако не се оправи май ще трябва да я заведеш на диагностика в МотоПфое. Ще я закачат на компютъра и ще си каже какво и е. Може да е "датчика на Хол".
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
demiro написа:А сигурен ли си,че са клапаните?
Това имах в предвид и азAlexP написа:Няма логика да са клапаните. По-скоро "чука аванса" от лош бензин.

Ако искаш пробвай да махнеш от компенсационния щекер "1" подобието на бушон "2",за да нямаш проблем докато изгориш фалшивия бензин.После като налееш хубав пак го ръгни на мястото му

-
-
- потребител
2006 Toyota Prius
Колега chery би ли споделил ако си оправил проблема от какво се е оказало чукането? При мен на Мондеото се появи пдобен проблем (ако не и същият). На празен ход от време на време се чува едно почукване. Има го и при рязко подаване на газ. И на бензин и на газ. Последно сложих бензин 100 и пак си чука. За сега почистих MAF сензора, но особен ефект нямаше. Може би стана една идея по-добре. Сега мисля да почистя датчика за положението на коляновият вал и т.н. "knock sensor" и да видим какво ще стане. Може и да е от бедна смес (ламбда сондата), но аз сложих нова ламбда сонда и проблема си остана.
-
- потребител
2006 Toyota Prius
Смених кабелите и свещите с тези от Ескорта (които са нови) и въпросното почукване се появява доста по-рядко на празен ход, но си го има при изфорсирване. Та свеждам проблема до 3 вероятни причини: EGR, knock sensor и нагар по горивните камери. Някой пробвал ли е този метод за почистване на нагара: http://www.berrysweb.com/steam_clean.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Сигурно е ефективен, но и доста опасен.
Сигурно е ефективен, но и доста опасен.